avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dupa casatorie, bunurile realizate inainte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dupa casatorie, bunurile realizate inainte de casatorie se considera a fi bunuri comune?

Ca sa nu ma lungesc mult cu povestea, am sa explic pe scurt cum stau lucrurile.

Acum 3 ani am facut pentru parintii mei un imprumut la banca, pe numele meu, datorita faptului ca mi-au promis ca nu o sa stiu de acest imprumut niciodata nimic si ca acest imprumut va fi rezolvat intr-o luna de zile. Dupa cum va puteti inchipui,acest lucru nu s-a intamplat, si am ajuns sa fiu data in judecata de banca. De platit nu am mai platit nimic de vre-o 2 ani de zile. Nu lucrez si nici nu am nici un fel de proprietate, casa, masina, teren. Dupa certuri multiple cu parintii mei, am decis ca nu mai am ce discuta cu ei.

Intre timp am cunoscut un baiat, care cunoaste problema si cu care as vrea sa ma casatoresc. Eu momentan chiar nu am nimic si executorul judecatoresc mi-a explicat ca nu pot sa recupereze banii de la mine in nici un fel. Insa baiatul cu care urmeaza sa ma casatoresc are o casa, masina. Casa nu are inca receptia facuta, urmeaza sa fie terminata vara aceasta, dar nu e sigur ca va fi facuta receptia inainte de casatorie.

Intrebarea mea este : pot fi atacate bunurile lui, realizate inainte de casatorie, pentru recuperarea valorii creditului facut pe numele meu? Exista o modalitate legala prin care aceste bunuri sa nu poata fi atacate din cauza mea? El munceste de la 15 ani pentru a avea tot ce are. Este nedrept sa piarda aceste lucruri.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Av. Alina VEZUREANU , Avocat 14:13, 28 Martie 2011
sa intabuleze casa inainte de casatorie, mai ales daca dvs nu contribuiti la realizarea casei. creditorii dvs nu se vor putea atinge de bunurile dansului proprii.
momentan nu il poate afecta acle credit pe prietenul dvs, insa dc va casat inainte ca receptia finala si intabularea drept de proprietate, at acel imob va fi dobandit in tp casat si banca in cond acestea va putea cere partajarea imob si execut sili doar pt aportul dvs, insa aceasta pp un proces de durata, cel putin 1 an de zile
sg modalit este sa va casat dupa intab imobilului , in ceea ce priv mas , aici banca nu va putea emite nici o pretentie
Sa intabuleze casa si sa faca receptia finala inainte de oficierea casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua!am si eu o situatie pe care ... Ionelia2701 Ionelia2701 Bună ziua!Am si eu o situatie pe care nu stiu cum sa o rezolv !înainte de căsătorie am cumpărat un teren pe care l-am intabulat și pe care am construit ... (vezi toată discuția)
Partaj la notar anghelnicole anghelnicole Buna ziua situatia este urmatoarea Inainte de casatorie eu am inceput constructia unei case, in timpul casatorie am contractat un credit ipotecar pentru ... (vezi toată discuția)
Un mic raspuns yonelaamalya yonelaamalya de la ce varsta se poate trece un copil titular pe un imobil numai de la 18 ani? (vezi toată discuția)