avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana925

Activitate Ioana925

Buna ziua. Doresc sa imi deschid un site in care voi oferi grile, exercitii, probleme pentru elevii de clasa a12a, contra cost. Care este recomandarea de fiscalizare a veniturilor? Ar fi ok "declarația unica"?
Răspuns la discuția Furt Supermarket
ilarion184 a scris:

Buna ziua am primit acasa o amenda administrativa de 500 RON +50 ROn cheltuieli de judecata pentru un furt din mall. Scrie cercetat pentru savarsirea infractiunii prev si ped de art 208 alin 1 209 al .1 lit.a , e Cp.
Scrie : Dispun scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi administrative de 500 RON care va fi excecutata conform art 441 -1 C.p.p.

Si vreau sa stiu cat timp am la dispozitie pentru platirea acestei amenzi ?
Si am inteles ca ea nu apare in cazier asa e ?
Apare la impozit aceasta amenda ?

Multumesc astept un raspuns ca sunt ingrijorat.

cand anume ati savarsit fapta? v-au chemat la sectie si pentru ale declaratii?
Răspuns la discuția citatie
r.gabi a scris:

Veti fi citata telefonic.
Putetit chiar sa ii solicitati acest lucru politistului.
Necunoscand actele si lucrarile dosarului nu putem sti daca veti mai fi chemata la politie,dar probabil veti fi chemata la parchet.

Am inteles. Din cate am vazut s-au completat niste acte de constatare a produselor furate (in dublu exemplar), o declaratie a unui agent de paza, o declaratie a mea si inca vreo 2 acte semnate de politist.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu v-a luat politistul nr de telefon?
Mai mult ca sigur ca veti fi citat telefonic deoarece veti fi audiat cand vor avea timp de dvs.

avocat Claudiu Lascoschi

Ba da, politstul mi-a cerut numarul de telefon. Mai trebuie sa depun o declaratie totusi la sectia 13 pentru a fi sigura ca nu imi va ajunge vreo citatie acasa?
r.gabi a scris:

Puteti sa fiti citata telefonic ,conform prevederilor Legii nr.202/2010.Exista foarte multe dosare aflate in cercetare ,iar cercatarile dureaza mult timp,mai ales pentru infractiuni minore.
Sunteti invinuita ?

da, sunt invinuita
ynocentta a scris:

In momentul constatarii faptei s-a incheiat proces verbal?

da
ynocentta a scris:

Produsele au ramas la cine, la unitatea de comercializare sau la politie,pentru ca sunt situatii distincte

la unitatea de comercializare
Este considerat prejudiciu recuperat in cazul in care produsele furate au ramas la ei? Mai trebuie sa le platesc?
ynocentta a scris:

Aveti posibilitatea sa comunicati interesul dvs de afi citata telefonic,direct organului de cercetare care instrumenteaza cauza dvs

Cazul, din cate am inteles este cercetat de sectia 13. Trebuie sa ma duc acolo? Am inteles ca in aceste cazuri dureaza aprox 2-3 luni pana sa iti aduca citatia.
As dori sa intreb si daca se poate aplica o amenda administrativa in cazul in care este prima infractiune savarsita si prejudiciul este recuperat (produsele sunt la ei).
Discuție citatie
Buna seara! In cazul in care doresc sa fiu citata telefonic intr-un caz de furt calificat este posibil acest lucru? Mentionez ca furtul calificat se refera la un furt din supermarket.