Am o problema si desi am sunat la ANAF, doamna de la metodologie mi-a spus clar ca nu poate sa ma lamureasca in aceasta privinta. Am tva in 4424 din 2007 in suma de 15000 lei si la final de 2008, soldul imi ajunge la 45.000 lei. Deoarece patronul urma sa construiasca ceva si practic sa facturam si noi, nu s-a cerut rambursare, insa deocamdata nu face nimic si as vrea sa recuperez acesti bani. Eu is nelamurita daca am dreptul sa cer acesti bani in termen de 3 sau 5 ani de la exercitiul financiar incheiat, iar doamna de la finante la fel ca si mine nu stia exact.
Am un copil de 8 luni si doresc sa ma reintorc la serviciu, iar sotul meu sa intre in ingrijire copil pana la 2 ani. Daca eu ma reintorc la serviciu am dreptul sa lucrez 6 ore pe zi, sau acest lucru nu e valabil in caz ca sotul meu intra in ingrijire copil. Mentionez ca acum 3 ani, m-am reintors la serviciu mai repede si intradevar am lucrat cate 6 ore pe zi, insa a fost nevoie sa dau o declaratie pe proprie raspundere ca sotul meu nu intra in ingrijire copil in locul meu. Atunci am avut cu cine lasa copilul, insa acuma va trebui sa ramana sotul acasa si vreau sa stiu clar daca mai beneficiez de acest drept sau nu.
Am un copil de 6 luni, iar eu ca si mama doresc reintoarcerea la munca incepand cu anul viitor, iar din acel moment doresc sa intre sotul meu in ingrijire copil pana la 2 ani. Stiu ca acest lucru e posibil, insa intrebarea mea e alta: daca sotul meu este administratorul unic al unei firme care are activitatea suspendata din 2009, poate fi acesta un motiv pentru care sa nu primeasca indemnizatia de crestere copil? Sotul meu a avut venituri din salarii, insa mai are si alte venituri (este administrator de bloc), pentru care am platit si am declarat lunar la ANAF "impozit pe alte venituri ale PF". Aceste alte venituri intra si ele alaturi de salariu la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului?
Va multumesc anticipat,