avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenirea la serviciu din concediul de ingrijire a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenirea la serviciu din concediul de ingrijire a copilului pana la 2 ani cu program de 6 ore pe zi

Buna ziua!

Am un copil de 8 luni si doresc sa ma reintorc la serviciu, iar sotul meu sa intre in ingrijire copil pana la 2 ani. Daca eu ma reintorc la serviciu am dreptul sa lucrez 6 ore pe zi, sau acest lucru nu e valabil in caz ca sotul meu intra in ingrijire copil. Mentionez ca acum 3 ani, m-am reintors la serviciu mai repede si intradevar am lucrat cate 6 ore pe zi, insa a fost nevoie sa dau o declaratie pe proprie raspundere ca sotul meu nu intra in ingrijire copil in locul meu. Atunci am avut cu cine lasa copilul, insa acuma va trebui sa ramana sotul acasa si vreau sa stiu clar daca mai beneficiez de acest drept sau nu.

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:14, 21 Februarie 2011
1. Nu exista nici o prevedere legala care sa spuna ca nu beneficiati de reducerea de program daca sotul beneficiaza de CCC.
2. Ori lasati copilul cu sotul ori cu alta persoana este acelasi lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru dupa concediu din cresterea copilului barnavalentina barnavalentina Buna ziua, Am o fetita de 1 ani si 5 luni si am facut cerere de reintoarcere la servici cu data de 01 Martie si intra sotul in continuare in concediu ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic Mirelaa Mirelaa Buna ziua, Stie cineva daca ma reintorc la serviciu mai devreme (adica inainte de a implini copilul 2 anisori) pot beneficia de reducerea programului cu 2 sau ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu din ccc inainte de implinirea a 2 ani marcoalex marcoalex Buna ziua, In cazul in care revin la serviciu din CCC inainte de implinirea celor 2 ani si nu alaptez, mai beneficiez de program de lucru redus ? (vezi toată discuția)