problema este ca sarcina care ar trebui sa fie introdusa este chiar ea echivalenta cu un loc de munca si eu nu as avea timp fizic pentru ea. Eu am un job de cercetator stiintific pentru care am cateva sarcini: sa public lucrari stiintifice la conferinte, sa execut lucrari in cadrul unor contracte in calitate de resposabil, si altele.
Am acceptat inca niste sarcini pentru care am primit 120 lei lunar: aceea de a fi responsabil cu un echipament si cu activitatea din institutie care se executa la acel echipament. Lucrez efectiv la acel echipament si deja nu mai pot face fata pentru ca volumul de lucrari a devenit foarte mare, chiar datorita rezultatelor obtinute de mine si pregatirii mele ca autodidact.
Acum se incearca introducerea in fisa postului, fara negociere si fara a fi pregatita in cadrul unor cursuri de formare, inca a unei activitati similare, responsabil de un al doilea echipament si munca efectiva la acest al doilea echipament pentru care chiar nu mai am timp fizic sau nu voi putea sa-mi indeplinesc sarcinile vechi.
Ce as putea sa fac?
Mai mult deja mi se dau lucrari sa execut analize fara ca eu sa fi semnat noua fisa a postului si sunt amenintata cu pierderea locului de munca daca refuz sa indeplinesc sarcinile.
Este legala aceasta hartuire?
Eu am in fisa postului o sarcina "sa pregatesc inlocuitor". Anul trecut sefa de secti a incercat sa-mi schimbe fisa postului, adaugandu-mi o sarcina pe care nu pot sa o execut deoarece timpul de lucru nu-mi permite. Mi se cere sa lucrez pe inca un echipament. Sarcina se introducea fara niciun fel de negociere, eu nu am semnat noua fisa a postului desi in fiecare dimineata, timp de doua luni mi se cerea s-o semnez " ca vedem noi dupa aceea". Eram sigura ca o sa imi pierd locul de munca pentru o sa se invoce faptul ca nu imi indeplinesc sarcinile de serviciu.
Acum, pentru ca nu mai este nimeni pregatit sa lucreze la echipamentul pentru care eu sunt pregatita si pentru care am o sarcina in fisa postului anterioara semnata, se invoca faptul ca in fisa postului mai am o sarcina, aceea de a-mi pregati un inlocuitor, si eu nu o indeplinesc, ar trebui sa invat o persoana ceea ce eu stiu pentru a ma inlocui. Daca fac asta eu imi pierd locul de munca.
Este aceasta sarcina abuziva? cum sa pregatesc o ersoana pentru ca eu sa-mi pierd locul de munca? Este vreo problema ca nu am semnat fisa noua? ce se intampla daca nu o semnez? Pot sa-mi pierd locul de munca daca nu semnez noua fisa a postului daca nu se face o negociere cu marire de salariu? Voi ramane peste program sa-mi indeplinesc noile sarcini, nu stiu ce pot sa fac?
Multumesc pentru ajutor
Maria
La inmormantarea tatalui meu am suportat o parte din cheltuieloile de inmormantare. Am aflat chiar la inmormantare ca tatal meu a vandut tot ce avea casa si gradina si un alt lot de 800 m2 uneia din surori.
Nu am deschis succesiunea in 5 ani pentru ca sora mea careia i s-a facut vanzarea ne-a spus ca i-a vandut tot. Niciodata nu a vrut sa ne arate actele de vanzare cumparare. Intre timp am aflat de la primarie ca nu i-a vandut parcela de pamant de 800 m2 si am luat de la primarie extrasul de carte funciara, am platit impozitul si am incercat sa deschid succesiunea Suntem 4 surori si mama supravietuitoare. Nu a vrut sa ne dea certificatul de deces si actul de proprietate in original.
celelalte 2 surori ale mele erau de acord sa renunte la succesiune (doar am discutat asta) si chiar si mama si sora cuu act de vanzare cumparare, si eu sa iau acest lot ca unic mostenitor. M-am dus sa dea declaratie prima sora cu act de vanzare cumparare si i-am spus ca celelalte surori ale mele au fost deja la notar. (Au fost dar au hotarat sa dea acea declaratie dupa ce sora cu AVC renunta prima la mostenire - ele credeau ca ma pacaleste). Sora mea in fata notarului a spus ca nu renunta ca asa a sfatuit-o avocatul ei. Ea a crezut ca surorile mele deja au renuntat. Eu am plecat de la notar fara sa mai vorbesc cu ea. Am mers la mama si pozitia acesteia s-a schimbat brusc si, mi-a zis ca daca ACV se anuleaza o scot din casa ca asa i-a zis sora cu ACV. Noi toate surorile suntem de buna credinta nu vrem sa facem asta, mama mea are 80 de ani. Probabil sora mea a amenintat-o ca o da afara din casa ca i-a vandut ei casa. Ea a mai fost abandonata de sora mea care trebuia sa o intretina asa cum ia promis tatalui meu cand i-a vandut casa, si una din celelalte surori a intretinut-o timp de sase luni.
Noi 3 surori ca mostenitori rezervatari putem obtine anularea actului de vanzare cumparare facut celeilate surori cerand instantei sa vada ca este o vanzare in timpul vietii facuta altui copil sub forma de donatie deghizata?
Ce inseamna de drept mostenitori rezervatari? Parintii nostri au vrut sa nu mostenim cotele noastre? Daca au facut un ACV cu sora mea si nu i-au vandut tot inseamna ca nu au vrut sa vanda ei tot. Este oare o inselaciune pe care a pus-o la punct sora mea sa ne lipseasca de mostenire? Toata mostenirea este a tatalui meu, care este mostenita de la bunica mea prin succesiune.
Va multumesc tuturor pentru lamuririle de valoare de pe acest site.
Maria
Eu am mers la primarie sa obtin certificatul de deces al tatalui meu si, dupa inmormantare i l-am dat mamei mele. Sora mea care a cumparat casa si gradina de la parintii mei, anterior decesului, a luat actele de la mama mea (certificat de deces si titluri de proprietate) si eu si celelalte 2 surori ale mele nu am putut sa dezbatem succesiunea. Acum eu am vrut sa deschid succesiunea la notariat, dar nu am actele in original.
Se poate deschide succesiunea fara acte in original? Cum se procedeaza?
Tatal meu mai are numai o parcela de pamant pe care eu si surorile mele si chiar si mama vor sa o obtin eu. Le-am cerut sa renunte la mostenire sa-mi ramana mie. Toate au fost de acord, dar cand am mers la notar sora care deja a cumparat casa si curtea - fara bani bineinteles dar o intretine pe mama - a zis notarului ca nu renunta la mostenire. Eu renuntasem sa ma gandesc la succesiune, insa cand am intrebat-o pe mama daca mai e de acord sa-mi dea parcela, mi-a reprosat ca vreau sa distrug actul de vanzare cumparare al sorei mele si s-o dau afara din casa pe mama.
Este posibil ca sora mea s-o ameninte s-o dea afara din casa.Oare care este motivul? Ea a zis la notar ca avocata ei i-a zis sa nu renunte la mostenire. Eu ce as putea sa fac in situatia asta? Pot eu oare sa cred ca ea vrea apoi sa-mi cedeze la partaj? De ce avocata i-a spus asa? Pot eu oare sa cred ca ea vrea ca celelalte surori ale mele sa renunte si eu si mama si ea sa ramanem mostenitoare -mintind-o sau amenintand-o pe mama- si ea sa obtina mai mult de 50%, eu platind toate cheltuielile de succesiune ?
tatal meu a intrat in posesia lotului de 1800 m2 in 1959 cand mama lui care avea trei copiii a facut rol pe cate 1800m2 celor doi copii ai ei care se casatorisera. pamantul era dat de stat bunicii mele ca dar pentru tatal ei care a murit in razboi. Exista in 1959 in acte un rol al tatalui meu pe accest teren. A disparut vreo 30 de ani mai tarziu, cu buna sau rea credinta din actele de la primarie, fara ca cineva sa vanda ceva, iar parintii mei, care nu au avut multa carte, nici nu si-au dat seama.
Cel care a cumparat cei 1400 m2 (sora mea) a fost actionat in instanta de unul din vecini caruia lui nu-i iese la cadastru cativa m2 fizic pe terenul vecin, iar el ar avea mult mai mult pamand decat cel din acte. Sunt chiar cei 400 care nu au fost vanduti pentru ca nu mai existau in titlul de proprietate, dar au fost stapaniti in continuare si care ar trebui sa-mi revina mie prin succesiune, daca s-ar corecta gresala. Se mai poate corecta aceasta gresala si sa-i redobandesc? Eu nu doresc acest lot neaparat dar mama mea este disperata ca a pastrat acest pamant pentru noi si nu vrea sa fie instrainat, este ceva sfant pentru ea.
Multumesc foarte mult. Parintii mei au acest lot de pamant de 57 de ani in posesie si este un lot care i-a fost dat bunicii de stat pentru tatal ei care a fost erou de razboi.
Tatal meu a primit de la mama sa, cand s-a insurat in 1959, o parcela de 1800 m2 pe care i s-a facut rol. Cand s-au facut acte de proprietate prin 1991, s-a incercat o separare in acte a curtilor si gradinilor si, desi a stapanit in continuare lotul de pamant, o suprafata de 400 de metri a disparut din acte. A ramas intr-un act de proprietate doar 1400 m2. Tatal meu a mai mostenit un lot de 800 m2 dupa ce a murit mama lui. In timpul vietii lui a vandut o parcela de 1400m2. Eu trebuie sa deschid succesiunea si am constatat aceasta gresala. Eu mostenesc cei 800 de metri? sau 800+ 400? cum pot sa obtin restul de 400, pe cine trebuie sa dau in judecata? Se mai poate repara gresala?
am contactat firma de asigurari si mi-a spus ca exista un dosar al celuilalt, parte in accident , in care acesta declara ca eu am virat brusc si ca eu unt vinovat. ca s-a tinut seama de aceasta declaratie a lui si i s-a reparat masina. Eu tot nu pricep de unde are asigurarea mea, de ce nu s-a tinut seama si de o declaratoe a mea? Ma pot trezi ca sunt vinovat poate si intr-o problema mult mai grava de care sa n-am habar sau pot sa ajung la inchisoare fara sa fac nicio fapta? este posibil?
La indicatiile politistului, am completat o fisa de comun acord prin care se facea o schita cu pozitia pe sosea si date despre accident. Eu am primit asigurarea celuilalt ramanand ca acesta sa-si repare masina prin CASCO pentru ca era vinovat. Eu nu i-am dat asigurarea RCA. Eu am reparat masina pe asigurarea lui, nu am avut nicio problema.
Dupa aproape 1 an de la accident, cand am vrut sa-mi fac asigurare am aflat ca eu nu am reducere pentru ca sunt vinovat intr-un accident. Eu nu pot sa inteleg ce se intampla. Eu chiar nu am fost vinovat. (M-a lovit in aripa stanga spate, cand urcam la Vidraru).
Poate el a intervenit pe la firma de asigurari la care eu eram asigurat OMNIASIG si a reusit sa-si rezolve sa-si repare masina. Dar mie asta imi aduce prejudicii,pentru ca nu am fost vinovat de accident si trebuia sa am reducere la RCA.