Buna ziua,
Situatia mea sta in felul urmator:
Tatal meu s-a combinat (el nu recunoaste nici acum) cu o fata, ea avea 16 ani pe atunci, iar la 18 ani a nascut un copil.
Mama nu vrea sa ii dea nimic din bunurile comune, stranse intr-adevar de amandoi in timpul casatoriei (casatorie de 26 de ani).
Situatia e blocata deoarece el nu recunoaste nici copilul, nici infidelitatea si totusi a plecat in ianuarie de acasa.
Ce sanse are mama sa divorteze si sa pastreze toata averea? Sau cum sa procedam?
Am plătit "taxa achitata la prima înmatriculare" in octombrie 2007, anul asta, in 2011 am făcut cererea sa imi restituie taxa, am fost si la avocat, si mi-a zis ca șansele sunt de 50% sa câștig deoarece taxa se prescrie in 3 ani, iar altii spun ca in 5.
E adevărat ca taxa se prescrie? Si in cati ani? Crede-ti ca mai am sanse acuma la 4 ani de la plata ei?
Dar, aveti modele efective de cereri, ca mi-e greu, eu o iau de la zero efectiv, nu am mai depus niciodata cerere la tribunal. Taxa de timbru e mare? Am citit undeva la 300 de lei(taxa de prima inmatriculare a fost in jur de 5100 de ron)