avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de prima inmatriculare se prescrie?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de prima inmatriculare se prescrie?

Am plătit "taxa achitata la prima înmatriculare" in octombrie 2007, anul asta, in 2011 am făcut cererea sa imi restituie taxa, am fost si la avocat, si mi-a zis ca șansele sunt de 50% sa câștig deoarece taxa se prescrie in 3 ani, iar altii spun ca in 5.
E adevărat ca taxa se prescrie? Si in cati ani? Crede-ti ca mai am sanse acuma la 4 ani de la plata ei?
Conform prevederilor art.135 din Codul de procedură fiscală dreptul contribuabililor de a cere compensarea sau restituirea...se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere dreptul de compensare sau restituire.
Da, aceasta este pozitia Curtilor de Apel in general....
Inseamna ca acel avocat nu cunoaste genul acesta de actiuni.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa inmatriculare vallentin vallentin Buna ziua, Vreau sa intreb si eu daca taxa de inmatriculare pe care am platit-o in iunie 2007 poate fi recuperata dand statul in judecata... Am auzit mai ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto aum300 aum300 Se poate recupera taxa auto(prima inmatriculare) achitata in data de 08.OCTOMBRIE 2008,daca da care ar fi modalitatile (vezi toată discuția)
Info taxa auto peterutz peterutz Masina cumparata din Romania,nou nouti,in 2008 de la RMB Am platit o taxa de 1700lei Am sansa sa-l plimesc inapoi? Multumesc Help Dupa Finante nu ... (vezi toată discuția)