avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters181171

Activitate ContSters181171

am avut azi infatisare,In intampinarea depusa de mine am aratat ca copilul nu e al meu si am facut contestatie la recunoasterea paternitatii.S-a stabilit o alta data pt studierea dosarului si am iinteles ca la acest termen vom discuta de probe.Reclamanta a intervenit ca actiunea e mai mult provocatoare ca se doresta ca minosrul sa-si poata face buletin ,cu toate acestea cere pensie si cheltuieli.Faptul ca s-a stabilit termen si ca vom discuta de probe inseamana ca mi-a admis cererea?Asta nu am inteles din pacate.Pot fi acuzat de fals in declaratii privind recunoasterea?Multumesc.
In urma cu 12 ani am recunoscut un copil ca fiind al meu dar in realitate acesta nu era al meu, eu incepand relatia cu mama sa cand era insarcinata in luna a-IV-a.Am facut acest lucru intrucat doream sa ma casatoresc cu ea.Dupa 5 ani de casnicie am divortat, dar in cererea de chemare in judecata la divort nu am facut referire la copil intrucat nu era in realitate al meu si nu era din casatorie.Copilul a ramas recunoscut de mine,eu figurand in certificatul de nastere ca tata.M-am recasatorit iar acum fosta sotie a introdus actiune de incredintare minor si pensie alimentara.Vreau acum sa fac o contestare la recunoasterea paternitatii care nu corespunde adevarului.Ma bazez pe art 58 din Codul fam,sau pe art 420 din Lg287/2009-Codul civil?Imi e suficienta proba cu martori?Sunt sigur ca daca as face adn ar iesi ca nu-i al meu,dar nu am bani pt expertize.Mai rau ca acum am aflat ca fosta ar renunta la pensie dar vrea in continuare ca copilul sa aibe stabilita filiatia fata de mine,lucru ce nu-l mai pot accepta.As avea sanse sa castig?
nu nu am avut avocat la divort.Copilul nu este al meu.L-am recunoscut ca doream sa ma casatoresc cu maicasa dar nu a mers. Am mers pe ideea ca voiam sa-mi intemeiez o familie
multumesc mult pentru raspunsuri.
Ideea e ca in baza de date a evid populatiei eu sunt trecut ca tata,si in acest moment divortat de mama copilului si cand verifica mama ea apare divortata de tatal copilului si cere hotararea de divort prin care sa constate cui i s-a incredintat minorul ori la noi nu scrie nimic in hotararea de divort de copil.Poate sa merg sa explic ca copilul este din afara casatoriei si atunci sa-i faca buletin pe adresa mamei?
copilul este al ei dar eu l-am recunoscut.In certifiicatul de nastere apar eu ca tata.Copilul este nasut in 1996,si ne-am casatorit in 2000,apoi am divortat in 2003.Copilul a ramas la mama.Am fost la evidenta si cere hotararea de incredintare.Intrebam daca eu pot sa o fac cererea ca copilul sa fie incredintat mamei.Fosta soacra am inteles ca are procura sa o reprezinte in instanta.Copilul a ramas la bunica materena dupa divort.
am un copil recunoscut din afara casatoriei.M-am casatorit cu mama apoi am divortat.In cererea de divort nu am mentionat nimic de copil.Copilul a ramas la mama,care in prezent e in spania.Acum trbuie buletin minorului si nu i se face ca se cere hotararea prin care este increrdintat miinorul.Minorul a locuit la bunica materna.Cine trebuie sa faca cererea de incredintare?Copilul urmeaza a fi cerut de mama.Tatal poate face cererea?Ce taxe trebuiesc achitate?
am uitat sa intreb daca mama poate sa trimita cererea si prin posta pentru ca in prezent nu este in tara.
in tinerete am recunoscut un copil care nu era al meu.M-amcasatorit cu mama sa si am fost casatoriti 3 ani dupa care am divortat.In cererea de divort nu am facut referire la copil ca nefiind din casatorie,astfel ca instanta nu s-a pronuntat cu privire la incredintarea minorului.Acum cand sa-i faca buletin i s-a cerut hotararea de incredintare a minorului.Cine trebuie sa deschida actiunea de incredintare?Copilul a fost la mama.Instanta ma obliga la plata pensiei de intretinere?