am un copil recunoscut din afara casatoriei.M-am casatorit cu mama apoi am divortat.In cererea de divort nu am mentionat nimic de copil.Copilul a ramas la mama,care in prezent e in spania.Acum trbuie buletin minorului si nu i se face ca se cere hotararea prin care este increrdintat miinorul.Minorul a locuit la bunica materna.Cine trebuie sa faca cererea de incredintare?Copilul urmeaza a fi cerut de mama.Tatal poate face cererea?Ce taxe trebuiesc achitate?
Oricare dintre parinti poate solicita prin actiune judecatoreasca incredintarea minorului.
Actiunea se dovedeste cu probe(acte,interogatorii reciproce,martori,ancheta sociala si alte probe acceptate de lege).
Judecatorii vor admite actiunea ,in functie de de analiza probatoriilor administrate de parti,urmand a incredinta minorul spre crestere si educare parintelui care,din aceste probe rezulta ca prezinta mai multe garantii din punct de vedere,moral,social si material
inteleg ca dvs vreti ca acest copil sa fie incredintat mamei.. nu prea e un moment bun sa va judecati pt incredintare , cat mama nu e in tara si probabil, nici in Spania nu doreste sa-l ia. chiar daca ar dori sa-l ia, ii puteti face procura la notar
pt a-i face buletin, nu aveti nevoie de hot de incredintare catre un parinte. teoretic, il aveti amandoi in incredintare. copilul nu e nascut din casatorie , probabil ca si pe certificat la mama are un nume si la tata, altul
mergeti la evidenta populatiei cu urmat acte
* Cerere tip pentru eliberarea cartii de identitate (se solicita la Serviciul de Evidenta a Persoanelor)
* Certificat de nastere (original si copie)
* Actul de identitate al unuia dintre parinti (al dvs)cu care se face dovada domiciliului ( aici se poate sa aveti o problema, ca ar trebui sa aveti acelasi domiciliu)
*Acte de proprietate
* Timbru fiscal de 4 lei
* Contravaloarea eliberarii cartii de identitate (7 lei)
Vedeti ce va zic si ei..
copilul este al ei dar eu l-am recunoscut.In certifiicatul de nastere apar eu ca tata.Copilul este nasut in 1996,si ne-am casatorit in 2000,apoi am divortat in 2003.Copilul a ramas la mama.Am fost la evidenta si cere hotararea de incredintare.Intrebam daca eu pot sa o fac cererea ca copilul sa fie incredintat mamei.Fosta soacra am inteles ca are procura sa o reprezinte in instanta.Copilul a ramas la bunica materena dupa divort.
am inteles ca e copilul amandurora si sunteti trecut in certificat.
dar nu e un copil nascut din casatorie, puteati f bine sa nu va casatoriti cu mama lui sau mama se putea casatori la fel de bine cu altcineva si divorta mai tarziu. si atunci ce acte va cereau cei de la evidenta populatiei?
ei va cer certificat de casatorie cand parintii sunt casatoriti sau sentinta de divort cand parintii nu mai sunt casatoriti (sentinta care cuprinde si carui parinte i se incredinteaza copiii). atunci cand din casatorie rezulta copii si sunt minori la data divortului, se discuta si incredintarea lor.
asa ca eu raman la parerea mea ca nu va trebuie o hot de incredintare, puteati fi concubini si sa va cresteti copilul impreuna
in instanta puteti face cerere sa-i fie incredintat spre crestere si educare mamei, numai ca se pune problema ca instanta sa incredinteze copilul cuiva care nu e prezent si nu se poate ocupa personal de copil, ceea ce e un pic cam aiurea, dupa parerea mea. daca mama ar fi prezenta, ar fi altceva