avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Activitate maxva

Activitate maxva

Am inteles. In ceea ce priveste salariile - se aplica regula cu primele 3 salarii ce nu se pot poprii ?
Buna ziua,

Va rog sa-mi dati un sfat, referitor la urmatoarele: PF pierdut locul de munca acum ceva ani. Din 3 credite, 2 sunt vandute la firme de recuperare si acestea le-au dat la executori (unul un sept 2017, altul in feb 2018). Creditul nr 3, de fapt un card de credit, a fost declarat scadent de banca acum 2 luni (unul din creditori a pus poprire pe ct de card de credit, acordat de Credit Europe, si nu a fost de acord cu ridicarea acesteia pt a se putea plati rata aferenta; astfel s-a ajuns la restante etc.).
Acelasi creditor insista pe semnarea unui angajament de plata (indiferent daca ma angajez sau nu). Cum a aparut posibilitatea
angajarii, am urmatoarele intrebari:

1. De ce insista creditorul asupra unui angajament daca poate lua prin poprire banii (in viitor)? Care este interesul lor si ce dezavantaje/avantaje am eu? Ce se modifica dpdv juridic prin semnarea acesti acord?

2. Cum se impart banii (stiu, max 1/2 din salariu) daca sunt 2 creditori acum si un al 3-lea in situatia descrisa mai sus? Ma avantajeaza
sa-l las si pe al 3-lea sa ajunga la executor sau... Cei doi pot avea pretentia la 1/2 din salariu daca al 3-lea nu este in faza de executare
silita?

3. Daca inchei un acord cu unul dintre creditori, cum se imparte suma ramasa celorlalti? De ex. creditorul ce insista pt. incheierea
unui acord, este si primul care a depus actele de executare silita (are si suma cea mai mare de primit)?

4. Daca al 2-lea creditor nu este de acord cu un acord ce se intampla? Pe ce suma imi poate pune poprire?

5. Cum o sa ma angajez in curand, se aplica regula cu 3 salarii ce nu se pot poprii ?

Stiu ca este complicat dar aceasta este situatia si nu stiu cum sa procedez. Sal. net este 1700 ron.

Multumesc frumos,
Nu. Am discutat telefonic si a ramas sa le dau eu un raspuns - daca sunt de acord cu suma...
Da, creditorul mi-a spus o suma minima acceptata, am fost de acord si am facut o adresa in care precizam acest lucru plus de cand pot incepe plata. Asteptam de la ei sa-mi spuna da/nu.

Multumesc,
Se poate face contestatie la executare si in temeiul carui articol de lege, avand in vedere urmatoarele: am trimis in urma convorbirii telefonice cu un reprezentant al creditorului/ detinatorului creantei, propunerea mea de plata si nu am primit nici un raspuns dar s-a trimis dosarul spre executare. Am trimis adresa catre ei, in scris, in 18.10.2017, pe fax in 21.11.2017 si din nou in scris (cu posta, recomandata) in 18.12.2017.

Din actele trimise de executor, in 18.12.2017 au trimis si ei dosarul spre executor.

Multumesc frumos,
Dupa cum am spus initial, este vorba de un nr. x de salarii (depinde de perioada care trece pana la sentinta).

Pe partea cu reesalonarea nu se poate face nimic, banca doreste plata integrala a ratei lunare.

Daca situatia de fata (partea cu ratele...) a fost determinata de pierderea locului de munca iar in urma unui proces sunt repus pe functie se poate, legal, indrepta situatia cu banca ? Ma gandesc ca, daca din motive independente de mine am ajuns intr-o anume situatie, nu se poate obtine o anulare a executarii silite si revenirea la starea initiala ?

Multumesc,
Multumesc frumos !
Se poate interpreta legea, in sensul ca executorul sa decida altfel? Am intrebat un executor dar mi-a spus ca nu a mai avut o astfel de speta si el vede intrarea respectiva de bani ca fiind "cu caracter incidental", deci imi poate opri intreaga suma.

Multumesc frumos.
Buna ziua,

Sunt in proces cu fostul angajator iar incepand din luna curenta nu o sa mai pot achita rata la banca. Intrebarea este urmatoarea: daca in 2016 cand se va termina procesul, am castig de cauza si primesc sub forma unei singure incasari (asa se procedeaza de regula) salariile din urma (ex. pe 12 luni) iar intre timp, pe cont se pune poprire (creditorul va declara scadent anticipat creditul ...) cum se face retinerea pe aceasta suma?

Am retinut ca poprirea pt datorii banca se face pe max. o treime din venituri dar suma obtinuta in urma procesului nu va avea caracter permanent (este o suma mai mare decat sal, obtinut in mod normal) insa este alcatuita din salariile lunare aferente perioadei trecute de la plecarea mea din firma.

Multumesc anticipat,

Buna seara,

Daca ocup un post de conducere (dir. de agentie intr-o banca) si din diverse motive (se obisnuieste pt intimidare etc) superiorul decide delegarea mea la un alt loc de munca (alta agentie aflata in afara Bucurestiului), pe acelasi post, ce se intampla cu postul din fosta agentie?

Poate angajatorul sa puna pe cineva in locul meu si dupa cele 2 luni sa nu ma mai pot intoarce la vechiul post?

Exista o limita de km in fct de care angajatorul sa poata decide ca nu imi plateste transportul, diurna si eventual cazarea cf Codului Muncii?

Se poate contesta/ataca decizia de delegare si in ce conditii?

Multumesc