Depinde de felul in care indexarea a fost stipulata in CCM la nivel de unitate. Deocamdata in CCM LA NIVEL NATIONAL,care se aplica obligatoriu pentru toti salariatii din economie,indiferent de sectorul in care lucreaza, la art.43 pct.1 se prevede ca :"indexarea se face pe baza coeficientilor de indexare stabiliti de Comisia nationala pentru indexare ". Noi avem pe rol deja un proces pe aceasta tema dar nu reusim sa dam de aceasta COMISIE NATIONALA DE INDEXARE. Instanta ne-a solicitat sa depunem coeficientul de indexare stabilit de catre comisie si...ne-am blocat ? Daca stiti de aceasta comisie asteptam urgent amanunte.
In cazul fotbalistilor este o competenta speciala.Potrivit Regulamentului Ligii profesioniste de fotbal, comisia specializata a acesteia este competenta in situatia in care aveti statut de fotbalist profesionist (dvs. nu ati precizat unde jucati fotbal ).
Daca jucati fotbal la o categorie inferioara si aveti cim, competenta este Tribunalul (sectia)instanta privind litigiile de munca si asigurari sociale din zona unde are sediul clubul la care activati.
Poate dati detalii.
Codul muncii in viguare nu reglementeaza o asemenea forma de contract, relatiile de munca fiind specifice dreptului muncii. Ar putea fi asimilat cu un precontract la cim,contractul de munca pe perioada determinata,numai in situatia in care se va incheia ulterior cim pe perioada nedeterminata.
Prin urmare,faptul ca dvs. da-ti titulatura de precontract,in opinia mea ,nu are4 relevanta juridica daca nu contine o clauza de durata.
Dar cine si ce va impiedica sa nu incheiati pe loc cim pe perioada determinata iar ulterior ve-ti mai vedea ?
Potrivit art.289 Codul Muncii,hotaririle pronuntate in fond sunt definitive si executorii.Neexecutarea unei hotaririi judecatoresti in termen de 15 zile se pedepseste cu inchisoare de la 3-6 luni sau cu amenda (art 277 )
Prin urmare aveti obligatia de a proceda de indata la punerea in executare a hotaririi instantei de fond iar in situatia in care veti cistiga recursul, urmeaza a va conforma acesteia din urma.
Salariul reprezinta unul din elementele de baza ale cim si orice modificare a acestuia se face numai cu acordul partilor.In situatia dvs.unitatea trebuia sa va dea o decizie,indicind motivul diminuarii salariul,neprocedind astfel,a comis un abuz,motiv pentru care numai prin instanta puteti ataca masura luata de unitate.Precizez ca putei solicita si daune-interese,daca dovediti legatura cauzala intre masura societatii si prejudiciul suferit.
Repunerea partilor in situatia anterioara deciziei de concediere se refera la postul sau functia detinuta.In ceea ce privesc drepturile salariale,acestea se acorda potrivit nivelului de salarizare la data reintegrarii in munca ,pentru postul respectiv.
Drepturile banesti cuvenite pentru perioada pina la integrare se acorda la nivelul de la data integrarii.
am mai scris de 2 ori mesajul, acum fac un rezumat:
din febr 2005-pina in 14 oct 2005 am detinut un post, fara nici o explicatie mi s-a cerut demisia
din 14oct2005-1febr.2006 postul nu a existat in organigrama, atributiile le-a suplinit un subaltern remunerat doar ptr postul sau
din 1 febr 2006 apare postul!
postul nou creat in organigrama in 14 oct 2005 nu a fost niciodata ocupat
vreau sa stiu cui sa ma adresez si ce se poate face in cazul unei astfel de nedreptati