avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... doresc o lamurire!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

doresc o lamurire!

buna,
am o problema mai delicata
timp de 9 luni am activat in cadrul unei firme pe un post platit cu salariul fix+bonusare lunara aprobata de catre seful ierarhic. in aceasta perioada am primit lunar bonusare ptr munca depusa, nu am avut avertizari scrise sau penalizari salariale. la un moment dat am primit un e-mail de la seful ierarhic superior prin care se stabilea noua organigrama a departamentului, prin care postul pe care il ocupam a fost desfiintat. atunci mi s-a oferit un alt post (mult inferior celui detinut).nu mi s-au dat explicatii despre ce este vorba. la o discutie cu directorul firmei, juristul
Cel mai recent răspuns: camely , utilizator 21:31, 2 Martie 2006
angajatorii pot proceda in acest fel.

dar sunt obligati ca timp de 1 an sa nu mai angajeze pe nimeni in postul respectiv.

daca refuzati postul, angajatorul poate desface contractul de munca.

eu am patit-o, la fel cu alti 35 de colegi.

si am plecat ulterior prin demisie unul cate unul.
Va recomand sa studiati art.65, 66, 67 din codul muncii care se refera la concedierea salariatului din motide ce nu tin de persoana sa. Desfiintarea postului trebuie sa aiba o cauza serioasa, reala:adica una dintre urmatoarele situatii prevazute de codul muncii: dificultati economice, transformari tehnologice sau reorganizarea activitatii. Concedierea din motive ce nu tin de persoana salariatului poate fi colectiva sau individuala( cum este cazul dvs.) Aveti dreptul de a beneficia de masuri de combatere a somajului si de plati compensatorii, dupa cum se precizeaza in Contractul Colectiv de Munca.
Daca este vorba de o concediere colectiva, este adevarat ca angajatorul nu poate reinfiinta postul timp de 9 luni de zile, si daca se reaiau activitatile care au determinat concedierea, persoanelor concediate li se vor oferi vechile posturi, fara examen sau concurs, fara perioada de proba. In acest caz salariatii concediati au 10 zile calendaristice sa isi dea consimtamantul;daca fostul salariat nu isi manifesta consimtamantul in cele 10 zile sau refuza postul, abia atunci poate face noi incadrari pe locurile vacante.
Daca doriti mai multe informatii mai discutam.
Bafta!
:-/
nu stiu de ce nu mi se ia si mesajul, am sa mai incerc

Alte discuții în legătură

Desfiintare post marinelasg marinelasg Buna ziua, recent am primit vestea ca pozitia de Director Adjunct pe care o ocup de 1 an va fi desfiintata. Societatea mi-a comunicat ca am 2 optiuni: 1. ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post andreea.cobianu andreea.cobianu Care este procedura de desfiintare a unui post in situatia in care acesta a ramas vacant ca urmare a concedierii disciplinare a salariatului? Am concediat ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de un angajat incompetent? DariusT DariusT Buna ziua. Sunt un angajator intr-o situatie ciudata si usor disperata. Am un angajat pe un post de conducere (director vanzari), la care as vrea sa renunt, ... (vezi toată discuția)