avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Activitate Mickaela

Activitate Mickaela

Buna seara.
As dori sa fac impreuna cu sotul meu o procura de vanzare (a unei case cu teren) pentru parintii mei si as dori sa stiu daca notarii romani accepta si procuri facute de notari francezi, traduse si legalizate in Romania. Eu si sotul meu suntem in Franta si destul de departe de Consulatul general roman de la Marsilia. Ar fi mai simplu pentru noi sa facem procura la un notar francez din orasul in care stam si sa o trimitem parintilor mei pentru traducere si legalizare in Romania.
Si o intrebare legata de cea de mai sus: se pare ca in urma schimbarilor recente intervenite in noul cod fiscal, e posibil sa fie necerare doua procuri, una pentru vanzare si alta pentru umblatul dupa acte la primarie, financiar etc.
Imi puteti spune daca aceasta informatie e corecta ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Seara frumoasa tuturor,

Mihaela
Buna ziua,

Imi puteti spune va rog daca pentru radierea/inchiderea (nu stiu care este termenul „oficial”) unui PFA traducator autorizat, mai sunt necesare si alte documente in afara de depunerea Declaratiilor 200 si 070 la Administratia financiara ? Mentionez ca toate impozitele anticipate pe 2010 au fost platite.
Pentru Declaratia 070, in afara de punctele A, B, C si E, mai trebuie completate si alte puncte ? Iar la punctul E, incetarea activitatii ar trebui sa intervina cu ce data ? Inceputul acestui an sau data la care trimit cele 2 declaratii ?

Va multumesc anticipat.

O zi buna,

Mihaela
Multumesc.
Toate cele bune,
Mihaela
Multumesc mult pentru raspuns.

Toate cele bune,

Mihaela

Buna seara,

Sunt in cautarea unor lamuriri (eventual cu articole de lege spre exemplificare) cu privire la relatia juridica ce reglementeaza traducerea de carte in Romania in colaborarile dintre edituri si traducatori. Din cate stiu eu din ce am mai citit pe forumuri de specialitate, dar si din proprie experienta, traducerea de carte intra sub incidenta drepturilor de autor si nu a prestarii de servicii cum pretinde o anumita editura. Am gasit niste prevederi, destul de clare dupa parerea mea, in Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe (articolul 8) [ link extern ]
Avand in vedere prevederile legii nr. 8/1996, voiam sa va intreb daca includerea traducerii de carte la prestari de servicii este legala. Daca da, exista cumva o alta lege care permite sau tolereaza acest lucru ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns si va urez un an nou cu bine.

Cu cele mai bune ganduri,

Mihaela
Buna ziua,

Ma poate informa cineva cum trebuie inregistrate in Registrul jurnal de incasari si plati ptr. PFA-uri cheltuielile deductibile partial (cum sunt cele cu electricitatea spre exemplu) ? Se inregistreaza doar procentul deductibil si se trece ca document justificativ factura (sau chitanta ?) corespunzatoare cheltuielii respective ?

O alta intrebare: calculul venitului total se face prin insumarea veniturilor si a cheltuielilor nedeductibile si prin scaderea cheltuielilor deductibile ?

In sfarsit, ultima intrebare: daca pentru o factura emisa la sfarsitul lui 2009, plata acesteia a fost incasata in 2010, incasarea respectiva se trece pe anul 2009 (cand a fost emisa factura) sau pe anul 2010, cand a fost incasata plata corespunzatoare facturii ?

Va multumesc anticipat.

O zi buna tuturor!