Va rog mult sa ma lamuriti intr-o problema cu care ma confrunt si nimeni nu a reusit sa imi dea un raspuns concret; sunt insarcinata in 4 luni, iar perioada de somaj in care ma aflu se incheie pe data de 9 martie, adik atunci voi avea sarcina de sase luni si o saptamana; am primit deja 10 zile de concediu medical...ceea ce din cate stiu imi prelungeste somajul pana pe 19 martie....deci aproximativ sase luni si doua saptamani;daca mai primesc concediu medical pana la 7luni si 10 zile pentru a intra in prenatal este suficient?imi asigur astfel si indemnizatia de concediu de crestere copil?
Buna ziua,
Am o mare nelamurire!Sunt insarcinata si in somaj in acelasi timp;Data estimativa a nasterii copilului este 6 iunie, iar perioada de somaj se incheie pe data de 30aprilie;as putea sa imi iau concediu prenatal incepand cu data de 20 aprilie;intrebarea mea este:concediul prenatal trebuie sa fie acoperit de perioada de somaj pana la momentul nasterii sau, in cazul in care intru in prenatal cu 10 zile inainte de incheierea perioadei de somaj imi asigura indemnizatia de crestere copil?
Multumesc mult!
In doi ani nu am depus nici o cerere pentru ca nu avea cine sa ma inlocuiasca si implicit nu era de acord sa imi iau concediu...de rechemare nici nu se pune problema...pur si simplu nu mi s-a explicat ca nu pot sa imi iau liber si am inteles de fiecare data,dar acum la plecare mi-as dori sa beneficiez de toate drepturile. As putea sa merg la ITM sa vad ce ma sfatuiesc cei de acolo?si daca nu rezolv nimic banuiesc ca instanta este singura solutie..Stiti cumva daca ma costa adresandu-ma instantei?sau in calitate de angajat indreptatit este gratuit?Multumesc mult de tot!Nici nu stiti cat m-ati ajutat!Mai ales ca am de a face cu un angajator care incearca pe cat posibil sa nu respecte drepturile angajatilor...ca multi altii din tara asta, insa avand in vedere ca am fost corecta vreau sa fiu tratata corect intrutotul macar la plecare...
Multumesc mult pentru raspuns!Imi este de mare folos;as vrea sa mai pun o intrebare:daca angajatorul refuza plata concediului neefectuat cui trebuie sa ma adreses pentru rezolvarea situatiei?Cred ca ITM-ului nu?Multumesc inca o data!
Sunt angajata la o societate comerciala din ianuarie 2009;La fiinalul lunii decembrie as vrea sa imi dau demisia intrucat voi pleca din tara.In acesti doi ani nu am beneficiat de concediul de odihna si as vrea sa stiu cum ar trebui sa procedez pentru a primi contravaloarea in bani a concediului neefectuat, avand in vedere ca raporturile de munca vor inceta.trebuie sa fac o cerere separata sau pot mentiona solicitarea contravalorii in bani a concediului neefectuat in cererea de demisie?
multumesc mult!