avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul prenatal din somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul prenatal din somaj

Buna ziua,
Am o mare nelamurire!Sunt insarcinata si in somaj in acelasi timp;Data estimativa a nasterii copilului este 6 iunie, iar perioada de somaj se incheie pe data de 30aprilie;as putea sa imi iau concediu prenatal incepand cu data de 20 aprilie;intrebarea mea este:concediul prenatal trebuie sa fie acoperit de perioada de somaj pana la momentul nasterii sau, in cazul in care intru in prenatal cu 10 zile inainte de incheierea perioadei de somaj imi asigura indemnizatia de crestere copil?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:11, 14 Decembrie 2010
cel mai sigur este un concediu medical care suspenda somajul si apoi se reia . apoi prenatal. ca sa fi sigura ca esti acoperita intra in prenatal cu cel putin 1 saptamana inainte de a se incheia somajul.
numai bine.
1. In somaj fiind puteti beneficia de concediu medical si de concediu de maternitate si apoi de CCC.
2. Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
3. Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj.
4. Concediile medicale, cel de maternitate (pre si postnatal) si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea acestora. Astfel se prelungeste perioada de somaj.
5. Daca intrati in concediu de maternitate pe 20 aprilie veti intra apoi in CCC si dupa aceea va mai raman 10 zile de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj + indemnizatie crestere copil dodo83 dodo83 Am absolvit facultatea la zi in iulie 2011 si mi-am depus dosarul pt indemnizatia pt somaj. Acesta (dosarul de somaj) se finalizeaza in 4 octombrie-2011, iar ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal fractionat irina19867 irina19867 Buna ziua.Sunt profesoara suplinitor, urmeaza sa nasc in 12 august.As avea doua nelamuriri...prima este aceea ca as mai avea 3 saptamani de practica la scoala ... (vezi toată discuția)