avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate kandra_85

Activitate kandra_85

Revin dupa cateva luni cu o curiozitate:daca sunt indeplinite acele conditii din art 81 cod penal ramane la latitudinea fiecarui judecator daca aplica susendarea pedepsei?Va multumesc!
Revin in aceeasi problema...Am angajat avocat care a facut apel,in urma cu 3 zile sotul s-a prezentat la Tribunal,doar ca aici i s-a spus ca va trebui sa faca recurs la Curtea de Apel deoarece Tribunalul nu mai judeca astfel de cazuri.Intrebarea mea este:ne dezavantajeaza faptul ca dosarul va fi trimis la Curtea de Apel?Am fi avut alte sanse la Tribunal?Va multumesc anticipat si va doresc Paste Fericit!
Răspuns la discuția Alcoolemie 0,71 in aer expirat
Buna seara!Da,am facut apel,dureaza din pacate ca judecatoarea sa redacteze motivatia...Ce elemente din dosar ar fi putut conduce spre o asemenea pedeapsa?Va intreb pentru ca si noi am primit ''incurajari''de la diferite persoane,ca cea mai probabila pedepsa va fi cu suspendare...Mentionez ca am avut avocat din oficiu care nu si-a dat interesul sub nici o forma:(
Răspuns la discuția Alcoolemie 0,71 in aer expirat
Buna ziua!NU vreau sa va sperii draga d-na,dar si sotul meu a fost in aceeasi situatie...0.59 in aerul expirat,fara antecedente penale,si otusi a primit pedeapsa 1 an inchisoare cu executare!!!Vreau sa va previn,din ce vad eu multe persoane sunt optimiste in astfel de cazuri!Si noi,primind aceleasi incurajari ca si d-voastra am stat linistiti,sentinta fiind f.f.f.greu de suportat.Si noi avem un baietel de 1 an si 6 luni...
Cum adica ati pierdut procesul?Ati comis o infractiune,v-ati asteptat cumva sa castigati vreun proces???Sa ziceti ''multumesc''ca ati primit cu suspendare...sotul meu pentru conducere sub influenta alcoolului(1.3 in sange)a primit 1 an cu EXECUTARE!!!
Buna seara!Am observat ca multi utilizatori sunt optimisti in ceea ce priveste sentinta in cazul persoanelor care consuma alcool la volan...Poate ca experienta isi spune cuvantul,dar exista si exceptii in unele cazuri.Sotul meu a fost condamnat la 1 an inchisoare cu executare dupa ce in urma unui control de rutina a fost depistat avand 1.3 alcool in sange;a fost cooperant cu Polita,si-a recunoscut greseala,a spus ca regreta aceasta fapta,NU a avut antecedente penale,si totusi a primit aceasta ''grea''sentinta...:((
Imi poate explica cineva ce este scris in legea 202/2010?Adica este o lege care ne-ar ajuta in situatia noastra,sau ne dezavantajeaza?Pe zi ce trece sunt tot mai indignata...este foarte adevarat ca sotul meu a gresit,dar ma intreb de ce alte persoane care comit aceeasi infractiune sau chiar altele mai grave primesc pedepse mai blande(suspendare)?Eu stiam ca legea este egala pentru toti...
Nu are antecedente,este chiar o persoana linistita.Ghinionul a fost ca se afla la o petrecere,iar eu l-am sunat speriata pentru ca eram acasa,insarcinata in 8 luni si 2 saptamani si aveam dureri.Altfel nu s-ar fi urcat baut la volan:(
In caziul sotului meu a durat f.f.f.mult.A fost oprit cu ocazia unei razii,la ora 01.00,in data de 28 iunie 2009,iar sentinta i-a fost data in 29 nov 2010.Asa ca inarmeaza-te si cu un avocat.Bafta!
Buna!Sotul meu a fost in aceeasi situatie,0.59 etilotest,1.3 sange.Dupa 18 luni de procese a fost condamnat la 1 an cu executare!!!!Fara antecedente,a fost cooperant cu politia,procurori,judecator,dar verdictul a fost crud;Inchisoare!!!Am facut recurs la Curtea de Apel iar acum asteptam....si e foarte grea asteptarea....Multa bafta!