luarea carnetului pentru depasirea limitei normale a alcoolului in sange. Ce efecte are faptul ca pe cazierul tau apare aceasta infractiune? la ce anume te restrictioneaza? cu ce ti-ar putea afecta viata? ar avea vreun efect asupra faptuluica ai vrea sa pleci de exemplu intr-o delegatie in strainatate pt o perioada de 2 luni de exemplu? ti s-ar putea interzice plecarea?
Cazul dumneavoastra nu este explicit si de aceea voi prezenta doua variante:
1. In situatia in care fapta nu constituie infractiune, respectiv valoarea alcoolului sub 0,40%o in aerul expirat sau sub 0,80%o in sange, se aplica o sanctiune contraventionala iar ca sanctiune complementara suspendarea dreptului de a conduce. Aceasta fapta nu are repercusiuni din punct de vedere penal si nu se inscrie in cazierul judiciar.
2. Atunci cand fapta constituie infractiune, deci valorile sunt peste limitele precizate, de la caz la caz se poate aplica fie scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni administrative, de catre procuror; daca se ajunge in instanta si nu mai aveti cazier, opinez ca mai mult de o pedeapsacu suspendare nu se poate aplica. Aceasta se inscrie in cazierul judiciar, dupa ce ramane definitiva si irevocabila, dar nu vad de ce v-ar afecta la o eventuala plecare in delegatie.
Din putinele detalii pe care le dati, reiese ca ati fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca in baza Art. 87, alin. 1 din OUG nr. 195/2002, iar aceasta decizie se va regasi in certificatul de cazier judiciar.
Nu vad niciun impediment pentru a calatori in strainatate, cu exceptia in care in conditiile delegarii dvs. nu se stipuleaza ceva legat de statutul din punct de vedere juridic.
Buna seara!Am observat ca multi utilizatori sunt optimisti in ceea ce priveste sentinta in cazul persoanelor care consuma alcool la volan...Poate ca experienta isi spune cuvantul,dar exista si exceptii in unele cazuri.Sotul meu a fost condamnat la 1 an inchisoare cu executare dupa ce in urma unui control de rutina a fost depistat avand 1.3 alcool in sange;a fost cooperant cu Polita,si-a recunoscut greseala,a spus ca regreta aceasta fapta,NU a avut antecedente penale,si totusi a primit aceasta ''grea''sentinta...:((
Accident auto
alexk1
O zi buna tuturor !
Sa va povestesc problema mea; in luna iunie 2006 am facut un accident, neacordand prioritate la cedeaza trecerea. Sangele a venit 1/mie ... (vezi toată discuția)