avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inchisoare cu executare pentru alcool la volan?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inchisoare cu executare pentru alcool la volan?

Buna ziua!Sotul meu a fost oprit pentru un control de Politie si supus probei etilotest,rezultatul fiind 0.59,iar la proba biologica 1.3.A cooperat cu Politia,nu a avut accident si nici antecedente penale,dar judecatorul a dat sentnta:inchisoare 1 an cu executare.Intrebarea mea este:daca facem recurs avem sanse sa obtinem pedeapsa cu suspendare?Va multumesc!
aveti sanse, mai ales ca in calea de atac nu se poate decide o pedeapsa mai grea decit in fond (in cazul in care recursul este facut de catre dvs si nu de catre parchet).
Daca nu declara apel nu va face sarbatorile acasa.Daca aveti noroc le va face si la anul...
Are sanse de principiu dar fara a se analiza dosarul e greu de spus mai mult.
Va trebui dovedit ca nu se justifica o pedeapsa cu executare.Presupun ca nu este recidivist si nici nu are antecedente penale.
Mesaje reeditate
Proprietate industriala si intelectuala. Adica marci, inventii, drept de autor si altele

@ kandra_85
Data post: Luni, 13 Decembrie 2010, 13:32
Subiect: Inchisoare cu executare pentru alcool la volan?

Buna ziua!Sotul meu a fost oprit pentru un control de Politie si supus probei etilotest,rezultatul fiind 0.59,iar la proba biologica 1.3.A cooperat cu Politia,nu a avut accident si nici antecedente penale,dar judecatorul a dat sentnta:inchisoare 1 an cu executare.Intrebarea mea esteaca facem recurs avem sanse sa obtinem pedeapsa cu suspendare?Va multumesc!

@ kandra_85
Data post: Luni, 13 Decembrie 2010, 15:24

Ma scuzati pentru stangacie...nu am vrut sa sterg topicul,doar ca din greseala am deschis acelasi topic in mai multe locuri;si aceasta se datoreaza faptului ca sunt total nepriceputa in domeniul calculatoarelor.Persoanelor care mi-au raspuns le multumesc si le cer din nou scuze

@ Smarian
Data post: Luni, 13 Decembrie 2010, 15:29

Am inteles, se mai intampla Formulati recurs. Sunt sanse. Sotul sa se prezinte, daca poate, la fiecare termen. Probele in circumstantiere sunt foarte importante. Daca aveti posibilitati, angajati un avocat care sa va ”construiasca” apararea.

Succes!

Am copiat din mesajul anterior trimis in celalat topic.

@ matahachiro
Data post: Luni, 13 Decembrie 2010, 16:41

un avocat va este folositor pentru a reliefa cit mai bine ideea ca executarea pedepsei nu isi are rostul. va putea invoca chiar practica judiciara care este in sensul ca se da inchisoare cu suspendare. ff rar am auzit de executare ptr asa ceva.

@ kandra_85
Data post: Luni, 13 Decembrie 2010, 16:58

Tocmai de aceea v-am cerut parerea.Nici nu m-am gandit ca judecatorul va da aceasta sentinta.Eram sigura ca pedeapsa va fi cu suspendare;nu ma pricep la aceste lucruri,dar consultand acest forum si auzind si parerile altor persoane trecute prin asa ceva devenisem sigura ca va primi cu suspendare...

@ matahachiro
Data post: Luni, 13 Decembrie 2010, 17:37

atacati sentinta in termenul legal. in fapt, avocatul dvs stie ce are de facut
Sansele reale in respectivul dosar pot fi evaluate numai prin consultarea dosarului de catre un jurist/ avocat,in functie de materialul probatoriu administrat in cauza..
Oricine se respecta nu poate da"pronosticuri" in necunostinta de cauza.
Sotul dvs trebuie sa isi exercite calea de atac,iar instanta va dispune.
Fiind intr-o situatie similara, as dori sa intreb:

- sotul Dumneavoastra avea avocat ?
- a avut o atitudine cooperanta fata de politie, procuror, judecator ?
- si-a exprimat regretul ptr cele facute ?
- are slujba, responsabilitati, persoane in intretinere, etc ?
- in ce localitate / judet a fost judecat ?

Alte discuții în legătură

Contrabanda cu tigari- ce pedeapsa risca? florin_ale2 florin_ale2 am si yo o intrebare un prieten de al meu a fost prins cu tigari de contrabanda vreo 5000 de pachete adik vreo 10 baxuri ce pedeapsa risca?va multumesc (vezi toată discuția)
Pot primi suspendare sau amenda? acuezii acuezii BUNA.Am fost trimisa in judecata ptr infractiunile prevazute de art.180 alin.1 si art.321 alin.1 cod penal.IN URMA SENTINTEI AM FOST CONDAMNATA ASTFEL art.180 ... (vezi toată discuția)
Trafic droguri mare risc - recunoastere, posibilitate aplicare pedeapsa cu suspendare Mariana55555 Mariana55555 Buna ziua, As avea si eu nevoie de un sfat. O persoana in arest preventiv 29 de zile, cu acuzatia de trafic de droguri de mare risc,careia i s-a aplicat art ... (vezi toată discuția)