avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inchisoare cu executare pentru alcool la volan?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inchisoare cu executare pentru alcool la volan?

Buna ziua!Sotul meu a fost oprit pentru un control de Politie si supus probei etilotest,rezultatul fiind 0.59,iar la proba biologica 1.3.A cooperat cu Politia,nu a avut accident si nici antecedente penale,dar judecatorul a dat sentnta:inchisoare 1 an cu executare.Intrebarea mea este:daca facem recurs avem sanse sa obtinem pedeapsa cu suspendare?Va multumesc!
Va recomand sa angajati un avocat ptr dosarul dvs, este singura cale de a obtine o sentinta mai blinda.
Revin in aceeasi problema...Am angajat avocat care a facut apel,in urma cu 3 zile sotul s-a prezentat la Tribunal,doar ca aici i s-a spus ca va trebui sa faca recurs la Curtea de Apel deoarece Tribunalul nu mai judeca astfel de cazuri.Intrebarea mea este:ne dezavantajeaza faptul ca dosarul va fi trimis la Curtea de Apel?Am fi avut alte sanse la Tribunal?Va multumesc anticipat si va doresc Paste Fericit!
Care ar fi dezavantajul ?
Daca sotul dvs va avea dreptate si va beneficia si de o aparare profesionista , nu exista niciun dezavantaj
Revin dupa cateva luni cu o curiozitate:daca sunt indeplinite acele conditii din art 81 cod penal ramane la latitudinea fiecarui judecator daca aplica susendarea pedepsei?Va multumesc!
da. aplicarea art 81 CP este o vocatie a inculpatului si nu o obligatie a judecatorului. Aici intervine avocatul si capacitatea acestuia de a evidentia aspectele personale si ale faptei care sa determine judecatorul sa inteleaga ca executarea sanctiunii nu este necesara ci dimpotriva, poate dauna inculpatului sau persoanelor pe care acesta le are in grija (de ex daca are copii minori in ingrijire).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contrabanda cu tigari- ce pedeapsa risca? florin_ale2 florin_ale2 am si yo o intrebare un prieten de al meu a fost prins cu tigari de contrabanda vreo 5000 de pachete adik vreo 10 baxuri ce pedeapsa risca?va multumesc (vezi toată discuția)
Pot primi suspendare sau amenda? acuezii acuezii BUNA.Am fost trimisa in judecata ptr infractiunile prevazute de art.180 alin.1 si art.321 alin.1 cod penal.IN URMA SENTINTEI AM FOST CONDAMNATA ASTFEL art.180 ... (vezi toată discuția)
Trafic droguri mare risc - recunoastere, posibilitate aplicare pedeapsa cu suspendare Mariana55555 Mariana55555 Buna ziua, As avea si eu nevoie de un sfat. O persoana in arest preventiv 29 de zile, cu acuzatia de trafic de droguri de mare risc,careia i s-a aplicat art ... (vezi toată discuția)