Buna ziua!Sotul meu a fost oprit pentru un control de Politie si supus probei etilotest,rezultatul fiind 0.59,iar la proba biologica 1.3.A cooperat cu Politia,nu a avut accident si nici antecedente penale,dar judecatorul a dat sentnta:inchisoare 1 an cu executare.Intrebarea mea este:daca facem recurs avem sanse sa obtinem pedeapsa cu suspendare?Va multumesc!
Revin in aceeasi problema...Am angajat avocat care a facut apel,in urma cu 3 zile sotul s-a prezentat la Tribunal,doar ca aici i s-a spus ca va trebui sa faca recurs la Curtea de Apel deoarece Tribunalul nu mai judeca astfel de cazuri.Intrebarea mea este:ne dezavantajeaza faptul ca dosarul va fi trimis la Curtea de Apel?Am fi avut alte sanse la Tribunal?Va multumesc anticipat si va doresc Paste Fericit!
Revin dupa cateva luni cu o curiozitate:daca sunt indeplinite acele conditii din art 81 cod penal ramane la latitudinea fiecarui judecator daca aplica susendarea pedepsei?Va multumesc!
da. aplicarea art 81 CP este o vocatie a inculpatului si nu o obligatie a judecatorului. Aici intervine avocatul si capacitatea acestuia de a evidentia aspectele personale si ale faptei care sa determine judecatorul sa inteleaga ca executarea sanctiunii nu este necesara ci dimpotriva, poate dauna inculpatului sau persoanelor pe care acesta le are in grija (de ex daca are copii minori in ingrijire).