Buna ziua!Sotul meu a fost oprit pentru un control de Politie si supus probei etilotest,rezultatul fiind 0.59,iar la proba biologica 1.3.A cooperat cu Politia,nu a avut accident si nici antecedente penale,dar judecatorul a dat sentnta:inchisoare 1 an cu executare.Intrebarea mea este:daca facem recurs avem sanse sa obtinem pedeapsa cu suspendare?Va multumesc!
ati invocat instantei starea sanatatii dvs la acel moment? eventual a fost depusa la dosar si desfasuratorul telefonic ca sa dovediti ca l-ati apelat pe sotul dvs? conteaza orice aspect ca sa puteti invoca lipsa pericolului social al sotului dvs in sensul ca a fost o situatie extraordinara si ca acest comportament nu este ceva obisnuit.
desi aceste aspecte nu vor inlatura raspunderea penala (am incercat eu intr-un dosar identic, cu mentiunea ca era vorba de o victima cu accident vascular insa instanta a invocat faptul ca trebuia sunat la 112 si nu era necesar ca inculpatul sa conduca masina) vor constitui circumstante atenuante.
In cazul dvs., instanta nu trebuia sa aplice circumstante atenuante, ci sa retina starea de necesitate...dar...ca in Romania...
Pana sa vina cei de la 112 putea sa moara de 7 ori...
Plus, ca omul incearca sa salveze omul si nu sa piarda timpul...
In speta aceasta daca nu si-a facut astfel de aparari inca din prima instanta va fi foarte greu sa schimbe ceva...dar trebuie sa incerce daca nu are ce altceva sa incerce...
ai dreptate DACA ar fi sunat la 112 si cei de la Salvare ar fi intirziat. din pacate nici macar nu efectuasera apelul, procurorul a invocat lipsa de minima diligenta si implicit lipsa starii de necesitate. din fericire a fost retinuta circumstanta atenuanta si a iesit minim + suspendare executarii. se putea si mai rau :)
Sunt cam enervante situatiile acestea dar se mizeaza pe faptul ca inculpatul daca primeste o pedeapsa cu suspendare sta cuminte si nu declara apel.
In caz de AVC PERSOANA POATE DECEDA RAPID SI ISI PIERDE CUNOSTIINTA.
Sa suni la salvare o poti face dar mai pierzi cateva minute pretioase...
De asemenea, daca te gandesti sa salvezi omul si spitalul este aproape ( sa zicem la 3 km) sa chemi salvarea poate insemna moarte sigura...daca astepti...salvarea care...pana vine...
Sunt insa tot felul de aspecte de fapt care pot conta enorm.
Poate ca procurorul si instanta poate gandi si in raport de distanta prin raportare la timp...pierdut...si o posibila viata pierduta... si nu prin raportare la diligenta minima...:(
Imi poate explica cineva ce este scris in legea 202/2010?Adica este o lege care ne-ar ajuta in situatia noastra,sau ne dezavantajeaza?Pe zi ce trece sunt tot mai indignata...este foarte adevarat ca sotul meu a gresit,dar ma intreb de ce alte persoane care comit aceeasi infractiune sau chiar altele mai grave primesc pedepse mai blande(suspendare)?Eu stiam ca legea este egala pentru toti...