avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 0,71 in aer expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 0,71 in aer expirat

Buna ziua. Sunt pur si simplu disperata, va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat, sotul avea 0,71 alcoolemie in aer expirat, i s-au recoltat si probe de sange, nu a avut loc niciun accident, absolut nimic, nici inainte nu a avut probleme nici macar o data! Va rog sa imi spuneti daca poate fi retinut?!?! Avem un baietel de 5 luni, el este singurul nostru ajutor, doar pe el il am! Va rog mult sa imi raspundeti! Multumesc anticipat!!!
Masura retinerii se ia pentru infractiuni grave, nu ca aceasta. Daca totusi ajunge in instanta, mai mult de o amenda penala sau o condamnare cu suspendare nu poate sa i se aplice.
Nu va fi retinut. Avand 0,71 alcoolemie in aerul expirat, la probele biologice va avea intre 1,30 si 1,50 alcoolemie in singe. In aceste conditii, va fi trimis in judecata. Sanctiunea este cea scrisa de colegul meu anterior in plus ii va fi anulat permisul de conducere pentru 1 an de zile.

Buna ziua!NU vreau sa va sperii draga d-na,dar si sotul meu a fost in aceeasi situatie...0.59 in aerul expirat,fara antecedente penale,si otusi a primit pedeapsa 1 an inchisoare cu executare!!!Vreau sa va previn,din ce vad eu multe persoane sunt optimiste in astfel de cazuri!Si noi,primind aceleasi incurajari ca si d-voastra am stat linistiti,sentinta fiind f.f.f.greu de suportat.Si noi avem un baietel de 1 an si 6 luni...
Eu pana in prezent nu am intalnit o persoana trimisa in judecata pt art. 87, alineat 1 din OUG 195 din 2002, fara antecedente penale care sa fie condamnata la inchisoare cu executare, in schimb am intalnit minor condamnat la inchisoare cu executare pentru furt, sentinta penala reformata in apel, in cele din urma. Ati facut apel impotriva solutiei pronuntate? Poate sunt "zone" unde mai exista si judecatori care vor sa dea un exemplu sau exista erori in sentinta, insa practica majoritara este in sensul de a da eficienta art. 81 cod penal. Poate nu cunoasteti anumite elemente din dosar.

Imi pare rau sa aud asa ceva!
Buna seara!Da,am facut apel,dureaza din pacate ca judecatoarea sa redacteze motivatia...Ce elemente din dosar ar fi putut conduce spre o asemenea pedeapsa?Va intreb pentru ca si noi am primit ''incurajari''de la diferite persoane,ca cea mai probabila pedepsa va fi cu suspendare...Mentionez ca am avut avocat din oficiu care nu si-a dat interesul sub nici o forma:(

Alte discuții în legătură

Alcolemie Mihaela03 Mihaela03 Buna ziua!Ce sentinta ar putea fi data unui sofer care a condus in stare d ebrietate avand o alcolemie d 0,92.Va multumesc! (vezi toată discuția)
Alcoolemie al3xandru al3xandru buna ziua. am si eu o intrebare! am fost prins de politia rutiera conducand in stare de ebrietate.am suflat in fiola si am fost depistat cu alcoolemie de 0,71 ... (vezi toată discuția)
Am condus fiind sub influenta alcoolului peckcarol137 peckcarol137 buna, sambata noaptea m-a oprit politia m-a testat cu apartul alcoltest mi-a iesit 0.71 in aer, mi s-au luat probe biologice de sange, inca nu s-au predat la ... (vezi toată discuția)