avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie

buna ziua. am si eu o intrebare! am fost prins de politia rutiera conducand in stare de ebrietate.am suflat in fiola si am fost depistat cu alcoolemie de 0,71 in aerul expirat. stiu ca in sange imi va iesi mult mai mult. dar lucrez in cadrul armatei si vreau sa stiu daca voi fi concediat in caz de dosar penal. mentionez ca nu mai am antecedente penale si conduita impecabila. va multumesc
Cel mai recent răspuns: MsiVx600 , utilizator 09:00, 20 August 2010
In acest caz, alcoolemia in sange va fi undeva in jur de 1,30-1,50 la mie si se va intocmi dosar penal.
In mod normal nu va poate afecta locul de munca, deoarece, in situatia in care nu ati avut antecedente penale veti primi o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii acesteia.
va multumesc pt raspuns. (2007_rozi). va fi chemat in instanta daca i se face dosar penal?si permisul ii va fi anulat sau suspendat pt o perioada de timp??
Nu va fi eliberata o dovada cu drept de circulatie, permisul va fi retinut pe parcursul cercetarii penale.(daca veti fi condamnat, nu veti mai avea posibilitatea de a conduce timp de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii , cand veti sustine un nou examen , in vederea redobandirii dreptului de a conduce pe drumurile publice)
Cum au fost prelevate probele biologice ?Utilizand trusa clasica sau cea standard ?
Din anul 2006 , este obligatorie prelevarea probelor de sange cu aceasta trusa standard , altminteri , acestea sunt lovite de nulitate absoluta.
Trusele- standard sunt dotate cu tot ceea ce este necesar unei recoltări corecte şi moderne (vacutainere, mănuşi, dezinfectant non-alcoolic, recipient pentru recoltarea urinei, recipiente sterile precum şi toată documentaţia care se întocmeşte cu ocazia recoltării).

Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
In majoritatea cazurilor dureaza foarte mult, intre 1 an in caz fericit si 3 ani doar perioada de cercetare... pana cand dosarul va ajunge pe masa la procuror, asa ca bicicleta e o solutie :) dupa care pana se va da sentinta definitiva si apoi dupa 1 an de la ea poti sustine examen. Iti recomand sa citesti posturile de pe sectiunea asta legata de alcoolemie. Te vor ajuta foarte mult sa iti faci o idee despre ce va urma.
Ma gandeam sa ma inscriu si eu la drept anul asta, a inceput sa-mi placa. Pacat ca atractia asta am creeato dupa ce am patit un necaz similar.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
MsiVx600, utilizator

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,71 in aer expirat Adriana6sept Adriana6sept Buna ziua. Sunt pur si simplu disperata, va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat, sotul avea 0,71 alcoolemie in aer expirat, i s-au recoltat si probe de ... (vezi toată discuția)
Am condus fiind sub influenta alcoolului adyadyady adyadyady am si yo o probleam si as dori niste informati .. am fost prins baut la volan cu 0,74 in aer respirat si am fost dus la probe de sange am inteles ca probele de ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan Livia valentina Livia valentina Buna ziua ,pe data de 19-o8-2017 am facut accident cu mașina fiind sub influența alcoolului 0,71 mg/l in etilotest dupa care am plătit proba de sânge ... (vezi toată discuția)