avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Activitate nicoletacristina

Activitate nicoletacristina

Buna ziua . Sunt medic stomatolog. Am srl si nu am angajați, utilități, chirie pe firma si lucrez cu contract de colaborare cu alte clinici de stomatologie. Am activitatea suspendată . Nu produc nimic? Cum mă ajută statul in aceasta perioada sa am din ce trai? Multumesc
Multumesc pentru raspuns. Deci nu trebuie sa ma tem ca nu voi avea castig de cauza. Trebuie eu sa solicit acest lucru la urmatoarea infatisare? Sau stiu ei cum sa faca?
Pentru parchet...imi puteti spune care este procedura pentru incompetenta lor? Unde depun plangere? Cum se solutioneaza? Multumesc mult
Buna ziua. Am depus o actiune pentru majorare pensiei de intretinere minor. La prima infatisare s-a amanat pentru lipsa de procedura, deoarece paratul nu a putut fi citat la adresa comunicata de Evidenta Populatiei catre Judecatorie. La acea adresa locuieste mama respectivului si in mod sigur acesta, care probabil sta pe undeva in chirie, se va sustrage de fiecare data cand voi incerca sa ii fie comunicata chemarea in instanta.
Va rog sa imi spuneti daca exista vreun alt mod de procedura, sau "hotul neprins, negustor cinstit". Inteleg ca se poate anula cererea mea pentru ca nu pot da de el???
Pentru ca am cateva plangeri la parchet pentru abandon de familie, formulate pentru neplata pensiei de intretinere, am depus o cerer pentru studiu de dosar, incercand astfel sa aflu unde lucreaza si care este adresa acestuia. Din 4 martie pana acum, s-au implinit exact 2 luni de cand nu am primit nici un raspuns de la parchet. Cand i-am contactat, mi s-a raspuns ca nu gasesc raspunsul cererii, ca nu este xpediat, dar ca nici nu stiu ce sa-mi spuna. Poate ma puteti ajuta cum sa fac sa urgenetez raspunsul lor pentru ca pe 21 mai am alta infatisare la Judecatorie.
Va multumesc frumos anticipat
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
In anul 2009, am divortat , iar fetita mea si a fostului sot mi-a fost incredintata mie spre crestere si educare. Aceasta avea 1 an jumate cand am plecat din localitatea unde domiciliam atunci. De la acea data, fetita l-a mai vazut pe tatal ei biologic doar de vreo 2 ori cand era foarte mica. Acum fetita are 7 ani, stie despre tatal ei, dar il recunoaste ca tata pe actualul sot, pe care il cunoaste de la varsta de 2 ani si care s-a implicat activ in cresterea ei.
Prin hotararea de divort,, fostul sot era obligat la plata pensiei de intretinere. Primul an nu a platit nimic, apoi a platit ocazional, spunandu-mi ca va recupera imediat ce va avea posibilitatea. Eu l-am crezut si anii au trecut si s-a strans o suma destul de mare. Ultima data cand au fost 2 luni consecutive de neplata in luna mai 2013, am depus plangere la politie. S-a solutionat cu o amenda data acestuia si avertisment. Dupa asta, am fost asigurata de catre fostul sot ca va plati exact cand trebuie ptr ca eu sa nu mai pot depune plangere, dovedind clar REA VOINTA.
Ieri s-au implinit 3 luni consecutive de neplata si am depus iar plangere penala. Sper ca de aceasta data sa fie sanctionat nu numai cu o amenda de 50 lei.
As dori sa stiu daca:
1. pot recupera restantele de plata ale pensiei de intretinere pentru fetita mea, de la fostul sot, din data inceperii procesului de divort, si anume 2009, precum este mentionat in hotararea de divort ramasa irevocabila si definitiva, si …
2. exista vreo posibilitate ca actualul meu sot sa o poata adopta pe fetita mea din casatoria anterioara. Mentionez ca fetita nu il cunoaste pe tatal biologic si ca il recunoaste ca tata pe actualul sot, fiind foarte apropiati.
Răspuns la discuția Adresa poprire?!
Va multumesc.Deci trebuie sa fac cererea de infiintare a popririi la Judecatoria Constanta, acolo unde s-a judecat divortul, precum si cerere de majorare a pensiei. Si eu trebuie sa prezint vreo dovada ca fostul sot lucreaza la firma X? sau doar mentionez in cerere.
Buna ziua, as dori sa stiu cum obtin adresa de poprire intr-un dosar de divort? Am divortat in 2010, si pentru a solicita virarea pensiei alimentare pentru fetita, firma angajatoare a fostului sot mi-a cerut adresa de poprire de la judecatorie. Acest act este la dosar, sau este nevoie sa depun vreo cere? Eu locuind in Tulcea, iar divortul judecandu-se la Constanta, exista posibilitatea de a cere aceasta adresa din Tulcea sau trebuie sa ma deplasez acolo? Si inca ceva....pe perioada divortului, fostul sot nu avea loc de munca, pensia stabilindu-se ca procent din minimum pe economie, asta inseamna ca aceasta adresa de poprire trebuie eliberata acum, ca acesta lucreaza, sau cum procedez?
Va multumesc.
Răspuns la discuția poprire pensie alimentara???
Ma bucura nespus fatpul ca se discuta subiectul si problema mea. Incerc insa sa inteleg cat de bine posibil. Divortul a inceput in decembrie 2009 si hotararea irevocabila s-a dat in octombrie 2010. In hotarare scrie ca tatal este obligat la plata pensiei alimentare catre fetita incepand cu data inceperii procesului. El imi plateste 200 mil pe luna, atat cat se discutase initial, doar ca trebuie sa ma umilesc in fiecare luna la telefon. Acesta este primul motiv pentru care am solicitat firmei la care s-a angajat dupa pronuntarea divortului sa imi vireze bani. Al doilea motiv si poate principalul, este faptul ca el nu vrea sa imi dea pensia retroactiv, adica de la data inceperii divortului. Va multumesc.Poate asa imi puteti spune cum sa procedez.
Va multumesc frumos pentru explicatii.
Nu avea loc de munca atunci cand am divortat. Deci instanta nu ar fi avut cum sa faca poprire atunci.