Am primit castig de cauza intr-un proces deschis cu fostul angajator. In sentita mai scria ca el trebuie sa imi restituie salariile cuvenite pana la data sentintei irevocabile.
Ei trebuie sa imi restituie suma bruta sau neta? (eu intre timp am lucrat la alt angajator unde imi era functia de baza). Imi puteti spune si legea/art care reglementeaza acest fapt?
Concediul medical trebuie sa il duceti angajatorului actual si el va face calculul pentru plata Dvs (trebuie sa ii duceti o davada de la fostul angajator ca vi-au fost platite contributiile CAS in ultimele 6 luni).
Cat despre somaj, pentru a va putea depune dosarul, va trebui sa asteptati pana veti avea decizia de incetare de la actualul angajator, plus alte acte de care ar trebui sa va interesati direct la AJOFM.
Daca angajatul a anuntat telefonic (fara cerere de concediu scrisa) superiorul ca are nevoie de zile libere si acesta a acceptat si a aprobat, se pot considera zilele in care a lipsit angajatul de la lucru nemotivate? Care este termenul de la savarsirea faptei in care angajatorul trebuie sa anunte si sa inceapa oficial cercetarea disciplinara?