avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical - CIM pe perioda determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical - CIM pe perioda determinata

In primul rand doresc sa va multumesc pentru amabilitatea de a-mi citi intrebarea si de a-mi raspunde.

Am sa va descriu punctual situatia mea:

* Am fost anagajat la o companie din decembrie 2009 pana in iunie 2011.
* Momentan am un contract pe perioada determinata cu o alta companie care expira in 20 august 2011.
* Ieri mi-am rupt piciorul si am primit concediu medical 45 de zile.

Am cateva intrebari legate de situatia mea :

1. Cine imi va suporta concediu medical(daca se intampla acest lucru) ...si daca trebuie sa fac demersuri suplimentare(in mod normal stiu ca se depune c medical la angajator) - din ce am inteles de pe forum concediu medical continua si dupa incetarea contractului de munca ,dar vreau sa ma asigur.
2.Cum procedez cu somajul ?(Stiu ca trebuie sa te adresezi cat mai repede AJOFM - dar nu stiu cum sa procedez in situatia mea).

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:32, 28 Iulie 2011
Concediul medical trebuie sa il duceti angajatorului actual si el va face calculul pentru plata Dvs (trebuie sa ii duceti o davada de la fostul angajator ca vi-au fost platite contributiile CAS in ultimele 6 luni).
Cat despre somaj, pentru a va putea depune dosarul, va trebui sa asteptati pana veti avea decizia de incetare de la actualul angajator, plus alte acte de care ar trebui sa va interesati direct la AJOFM.
Multumesc pentru raspuns.

Puteti sa imi spuneti va rog daca concediul medical continua si dupa exiparea CIM.Din ce am inteles el continua si este suportat de cartre stat - dar nu din surse sigure...

Multumesc
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:
Art. 32. - (1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendã temporar activitatea sau activitatea acestuia înceteazã prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciarã, lichidare judiciarã, faliment sau prin orice altã modalitate prevãzutã de lege, drepturile prevãzute la art. 2 alin.(1), care s-au nãscut anterior ivirii acestor situaţii, se achitã din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplicã şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncã, a expirat termenul pentru care a fost exercitatã funcţia publicã ori a expirat mandatul în baza cãruia a desfãşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autoritãţii executive, legislative ori judecãtoreşti.
(3) Drepturile achitate în condiţiile prevãzute la alin. (1) urmeazã a fi recuperate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate de la angajator, dupã caz, conform legii.

2. Asadar certificatele medicale le duceti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care le calculeaza si le plateste.

3. Daca indepliniti conditiile de a primi indemnizatie de somaj atunci duceti certificatele medicale la Agentia de Somaj.
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata, concediu medical si somajul. ciprianmuresan77 ciprianmuresan77 Buna ziua, in data de 18 ian 2013 am intrat in CM cu fractura de picior, CM emis pana in data de 13 feb 2013. In acelasi timp cu data de 01 feb 2013 mi-a ... (vezi toată discuția)
Concediu de sarcina si lauzie CRISCC CRISCC buna ziua, sunt insarcinata in 7 sapt si sunt in concediul medical fiind sarcina cu risc,am fost intrnata si dupa am primit concediu pe 2 sapt cu cod 01, cat ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal în luna a 6-a, contract de muncă pe perioadă determinată. cum pot beneficia de ccc dacă angajatorul nu-mi prelungește contractul? Molole90 Molole90 Sunt gravidă in luna 6 si sunt angajată de 9 luni tot pe perioada determinată de 3 luni .sunt in concediu de risc si am fost anunțată ca numi mai ... (vezi toată discuția)