avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Activitate Cs B

Activitate Cs B

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Zice intre curse, maxim 14 zile. Nu srcie minim, mare grija. Intre curse poate sa fie de la o ora pana la o saptamanza sau o luna, etc.
Daca sta 8 ore intre curse, sta 8 ore in una dintre formele de izolare.
Daca sta o saptamana intre curse, sta o saptamana in izolare.
Zice maxim 14 zile pt ca omul, daca are umratoarea cursa la o luna dupa ce a venit acasa, sa stea in izolare in perioada de 14 zile stabilit in general si nu mai mult.
Buna ziua. Cine poate sa ma indrume cui pot sa ma adresez oficial pentru clarificarea articolului 139 din Codul muncii referitor la zilele libere platite de Pastele Catolic si Ortodox.
Mai exact, daca pentru angajatii de religie catolica se acorda liber si de Pastele catolic si de cel ortodox sau acestia trebuie sa aleaga una dintre ele.
Avand in vedere ca in lege scrie de religii "altele decat crestine" iar religia catolica e una crestina, angajatorul interpreteaza ca daca angajatul catolic si-a luat liber de Pastele lui, atunci in cel ortodox ori lucreaza ori isi ia din concediul anual de odihna.
Degeaba am trimis interpretari de pe internet, angajatorul sustine ca are dreptul sa interpreteze legea in modul acesta.
Cine ar fi in masura sa dea o interpretare oficiala in acest subiect?
Multumesc in avans.
Răspuns la discuția TVA de recuperat din Germania
Pe site-ul ministerului de Finante gasit procedura de rambursare a TVA-lui din UE. Se depune o cerere tipizata la ANAF iar banii vor ramane la firma dvs, nu trebuia sa-i virati la stat.
Detalii aici:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Buna ziua. Am ramas surprinsa: cereti monografia ctb pentru o intreaga activitate?!
Pe pagina urmatoare gasiti informatii utile cu privire la aceasta tema:
[ link extern ]
Imi pare rau, dar ati auzit gresit. Poate era vorba de concediul prenatal/postnatal, care intr-adevar se calculeaza pe baza veniturilor brute. Insa acesta este de 85% si are ca baza media ultimelor 6 salarii brute realizate dinaintea concediului medical, iar din suma rezultata se trage doar contributia CAS.

Indemnizatia de CCC este reglementata de OUG 111/2010 si se calculeaza in felul urmator:
(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.
(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei.
Răspuns la discuția indemnizatie cresterea copilului
@geroge1962, am facut aceasta observatie pt ca multe dintre viitoarele mame nu cunosc legislatia in aceasta tema si ca urmare nu isi cunosc drepturile.
Nu am vrut sa contest ceea ce ati scris dvs, am dorit numai sa fac o precizare pentru ca nu toate lumea este familiarizata cu "lumea contributiilor".
Este adevarat ce ziceti dvs ca indemnizatia depinde de contributie, dar nu in egala masura, pot exista situatii in care veniturile luate in calcul sunt scutite de plata contributiei.

Indemnizatie este calculat in functie de salariul realizat, 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni mai exact. Asa este definit si in OUG 111/2010 - Concediul si indemnizatia lunara pt cresterea copilului, legislatie pe care recomand doamnei care a initiat acest topic sa o studieze.

[ link extern ] /
In cazul unui litigiu cu privire la neplata facturii nu o sa fie suficient sa demonstrati ca ati inmanat factura (vorbesc din experienta). Este bine sa aveti o semnatura pe factura sau pe avizul de insotire a marfii ca sa aveti dovada ca au primit marfa. Daca plata nu se face pe loc, atunci trebuie sa aveti un contract de vanzare-cumparare cu clientul.
Din punct de vedere fiscal nu este obligatoriu semnarea de primire a facturii de catre client.
Răspuns la discuția indemnizatie cresterea copilului
Daca va luati pe al 2-lea job, veti avea dreptul la concediu prenatal/postnatal de la amandoua locuri de munca
Indemnizatia se plateste de catre primaria localitatii unde aveti domiciliul. La stabilirea sumei - care, @geroge1962, se face in functie de salariul net realizat in ultimele 12 luni - se vor lua in calcul salariile din amandoua locuri de munca.
Răspuns la discuția marfa poate fi data in consum
soficu cristina a scris:

mostrele, nu sunt cheltuieli de protocol, sunt oferte comerciale gratuite, sunt deductibile % si sunt prevazute obligatoriu in contractele comerciale .


Da, imi cer scuze, le-am incurcat. Nu sunt cheltuieli de protocol ci de reclama si publicitate si sunt deductibile 100%.
Dpdv TVA nu sunt considerate livrari de bunuri conf. art.128 alin (8) lit e) din CF.
[ link extern ]

Nu se emite factura pt ele ci un aviz de insotire a marfii (vezi Ordinul 3512/2008, anexa 1)
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

[ link extern ] /
Răspuns la discuția marfa poate fi data in consum
Din pdv cheltuieli, produsele date ca monstre se incadreaza la cheltuieli de protocol si sunt deductibile in limita a 2% din profitul impozabil cf art.21 alin (3) lit a).
Dpdv TVA, Cf art.128 alin (8) lit e) din CF acordarea de bunuri cu titlu gratuit in scop de reclama nu se considera livrare de bunuri. Normele metodologice insa limiteaza aceasta activitate la plafonul cheltuielilor de protocol. Ca urmare, daca valoarea bunurilor acordate depaseste limita de 2% din profitul impozabil atunci pt valoarea peste plafon se colecteaza TVA (dar numai in conditiile in care s-a dedus TVA la achizitie).