avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general marfa poate fi data in consum
Discuție deschisă în Contabilitate în general

marfa poate fi data in consum

buna ziua
am in stoc cateva produse ceva gen carnete elev registru de intrari-iesiri etc. le pot transfera in alta gestiune si sa le dau in consum pt ca ele au fost date ca monstra la scoli si nu le-au mai dat inapoi este vorba de cateva produse maxim cate un exemplar din fiecare???sau trebuiesc facturate chiar si cu un adaos mic?
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 11:28, 14 Iunie 2012
Trebuiesc facturate, cu discaunt 100%.
Din pdv cheltuieli, produsele date ca monstre se incadreaza la cheltuieli de protocol si sunt deductibile in limita a 2% din profitul impozabil cf art.21 alin (3) lit a).
Dpdv TVA, Cf art.128 alin (8) lit e) din CF acordarea de bunuri cu titlu gratuit in scop de reclama nu se considera livrare de bunuri. Normele metodologice insa limiteaza aceasta activitate la plafonul cheltuielilor de protocol. Ca urmare, daca valoarea bunurilor acordate depaseste limita de 2% din profitul impozabil atunci pt valoarea peste plafon se colecteaza TVA (dar numai in conditiile in care s-a dedus TVA la achizitie).
c_barta a scris:

produsele date ca monstre se incadreaza la cheltuieli de protocol

mostrele, nu sunt cheltuieli de protocol, sunt oferte comerciale gratuite, sunt deductibile % si sunt prevazute obligatoriu in contractele comerciale .
Domnilor, MOSTRE nu MONSTRE. Nu stiu cum ar arata marfuri monstre???
soficu cristina a scris:

mostrele, nu sunt cheltuieli de protocol, sunt oferte comerciale gratuite, sunt deductibile % si sunt prevazute obligatoriu in contractele comerciale .


Da, imi cer scuze, le-am incurcat. Nu sunt cheltuieli de protocol ci de reclama si publicitate si sunt deductibile 100%.
Dpdv TVA nu sunt considerate livrari de bunuri conf. art.128 alin (8) lit e) din CF.
[ link extern ]

Nu se emite factura pt ele ci un aviz de insotire a marfii (vezi Ordinul 3512/2008, anexa 1)
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2012
Cs B, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli protocol iuli-ana iuli-ana patronul vrea ca fiecare angajat sa poata bea o cafea si apa minerala in fiecare zi, cheltuielile le voi inregistra pe protocol 2 % , e corect. (vezi toată discuția)
Tva furt iudith2000 iudith2000 Buna ziua!As avea va rog urmatoarea situatie:La un magazin cu amanuntul,deci cu gestiune global-valorica,se constata un furt,pentru care exista proces ... (vezi toată discuția)
Autofactura depasire protocol byte00 byte00 Buna ziua, Autofacturile pentru depasirea plafonului de 100 lei la protocol, unde se trec in decontul de TVA? Multumesc (vezi toată discuția)