avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Activitate cri_

Activitate cri_

In urma cu 2 luni, administratoul de bloc s-a prezentat la fiecare locatar din scara in care locuiesc, pentru a aduna semnaturi privind acceptul sau refuzul incheierii unui abonament lunar pentru intretinere/service interfon. Eu am semnat ca NU sunt de acord cu acest abonament. Cu toate acestea, in luna imediat urmatoare, am regasit in nota de plata aferenta intretinerii de bloc o suma reprezentand " abonament service interfon".
Mentionez ca nu s-a convocant nicio adunare generala a proprietarilor. S-a umblat din usa in usa cu o lista pt. culegere semnaturi. Nu era normal sa fim convocati toti proprietarii la o sedinta, sa vedem si noi Contractul pt. care urmeza sa achitam un abonament lunar de 3 ron, sa cunoastem conditiile acestui contract ( prestatorul de servicii, durata contractului, obligatiile partilor, etc.)

Se poate considera ca majoritatea a decis doar in baza unei liste cu semnaturi fara convocarea undei adunari generale a proprietarilor?

In plus, chiar daca majoritatea decide, ni se pot baga pe gat orice servicii (interfonul nu a avut nicio problema in ultimii ani, si chiar daca ar avea, cred ca e mai econom ca la momentul aparitiei vreunei defectiuni, contravaloarea reparatiei sa se imparta la fiecare apartament corespunzator cu cota indiviza)? Maine apare vreo taxa pt. intretinerea ferestrelor si a usii de la intrare, sau un abonamnet pt. udarea florilor care exista pe casa scarilor, etc.
Avem constituit un fond de reparatii? Acesta la ce serveste, nu poate deconta eventuale viitoare defectiuni la interfon?

Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Deconectare Energie Electrica
Multumesc frumos pt. raspuns.

O sa fac oricum o sesizare la ei in prima faza, apoi OPC. E hotie ceea ce au facut cu mine: au incasat in mod nejustificat 300 de lei: 100 ron deconectare, 100 ron conectare si o garantie!!!!! de 100 ron pt. client "rau platnic"!!!


Sunt dispusa sa ajung pana in instanta cu ei, prea abuzeaza de pozitia de monopol pe care din pacate o detin.
Buna seara,

Recent am fost deconectate pt. neplata facturii iunie.


As dori sa stiu daca exista o reglemetare care stabileste ordinea de decontare a restantelor,deoarece in luna august am achitat factura lunii iulie. Nu era normal ca aceasta plata sa deconteze restanta cea mai veche (adica factura lunii iunie)?

In plus, deconectarea s-a facut fara niciun preaviz.
Multumesc frumos.

Răspuns la discuția Produs alimentare expirat
Multumesc pt. opinii.

Da. ma voi adresa ANPC Bucuresti, deoarece mie mi se pare o abatere grava. Vorbim totusi de un lant mare de supermarket, vorbim de produse BIo destinate copiilor, la un pret deloc de neglijat ( 100 lei/kg).
Am cumparat de la un supermarket ff. cunoscut un pachet de biscuiti BIO expirat. Doar la cateva zile dupa ce l-am deschis, si am dat si copilului meu de 11 luni sa manance din ei, am vazut ca biscuitii aveau termenul de valabilitate expirat.

M-am adresat institutiei respective, care "drept compensare" mi-a oferit alte 3 pachete de biscuiti (din alta categorie, nu destinata copiilor) si mi-a returnat contravaloarea produsului.

Cu toate acestea, m-am adresat si Oficiului pt. Ptotectia Consumatorului, deoarece am considerat ca e necesar ca acestia sa faca o verificare si sa sanctioneze conform legii agentul economic respectiv care a comercilizat produse bio pt. copii expirate.

Cei de la OPC mi-au spus ca atata vreme cat magazinul mi-a returnat contravaloarea produslui si mi-a oferit si alte 3 pachete de biscuiti, reclamatia este rezolvata amiabil si ca atare nu au cum sa sanctioneze cu amenda magazinul.

Va redau o parte din raspunsul celor de la OPC:

"In conformitate cu prevederile art.14 din OG21/1992(r2)
privind protectia consumatorilor, in situatii similare
celei semnalate de dumneavoastra,vanzatorul are obligatia
sa inlocuiasca produsele sau sa restituie contravaloarea
acestora.
Avand in vedere faptul ca operatorul economic a procedat
conform prevederilor legale prin restituirea contravalorii
biscuitilor, precum si faptul ca la data controlului
efectuat in vederea cercetarii reclamatiei nu au fost
identificate la comercializare produse expirate,nu au
existat motive pentru sanctionarea acestuia."


Este corect cum gandesc cei de la OPC???
freeelis a scris:

Normele de aplicare a OUG nr.111/2010:
„Art. 4^1. -(1) in aplicarea prevederilor art. 11 lit. a) din ordonanta de urgenta, celalalt parinte sau cealalta persoana prevazuta la art. 8 alin. (2) din ordonanta de urgenta care nu a solicitat dreptul la indemnizatie poate solicita acest drept, daca indeplineste conditiile de acordare, oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de un an, 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap. Daca acest drept nu se solicita, concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se reduc cu o luna
(2) in situatia prevazuta la alin. (1), persoana indreptatita care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate opta pentru concediu fara plata sau, dupa caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului
(3) in cazul persoanei singure sau in cazul in care nu sunt indeplinite conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, prevederile art. 11 din ordonanta de urgenta nu se aplica
(4) Pe perioada in care cealalta persoana beneficiaza de dreptul la concediul propriu de crestere a copilului de cel putin o luna, dreptul celuilalt parinte la indemnizatia pentru cresterea copilului se suspenda in conditiile art. 16 alin. (2) din ordonanta de urgenta
(5) in situatia in care persoana indreptatita opteaza potrivit alin. (2) la concediul fara plata, cererea pentru acordarea acestuia se depune si se inregistreaza la angajator, pe aceasta perioada aplicandu-se corespunzator prevederile art. 21 si 22 din ordonanta de urgenta
(6) Prevederile alin. (1)-(5) nu se aplica in situatia in care persoana indreptatita solicita numai acordarea stimulentului de insertie sau acesta este solicitat cu cel putin 3 luni inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an ori cu 6 luni inainte de implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, in cazul copilului cu handicap
(7) Solicitarea concediului prevazut la alin. (1) se face pe baza de cerere si documente doveditoare, in conditiile prezentelor norme metodologice, cu cel putin 30 de zile inainte de intrarea efectiva in acest concediu
(8) in situatia in care persoana indreptatita prevazuta la alin. (1) nu solicita dreptul la concediul propriu de cel putin o luna, aceasta are obligatia de a anunta in scris agentia pentru plati si inspectie sociala judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, denumita in continuare agentie teritoriala, cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, daca nu se inregistreaza situatia prevazuta la alin. (6)
(9) in situatia suprapunerii drepturilor de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in conditiile art. 8, drepturile prevazute in prezentul articol pot fi solicitate de celalalt concediului si a indemnizatiei pentru cresterea celui din urma copil, drepturile respective fiind netransferabile pentru o perioada de cel putin doua luni, cuprinsa in perioada totala a concediilor suprapuse si cumulate.”





Multumesc frumos pt. raspuns.

Mai am o intrebare. Nu stiu cum sa interpretez art 6) mai sus citat:
(6) Prevederile alin. (1)-(5) nu se aplica in situatia in care persoana indreptatita solicita numai acordarea stimulentului de insertie sau acesta este solicitat cu cel putin 3 luni inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an ori cu 6 luni inainte de implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, in cazul copilului cu handicap


Practic, eu doresc incasarea stimulentului d einsertie, situatie in care voi reveni la munca cu cateva zile inainte de implinirea varstei de 1 an. In aceasta situatie, nu se mai aplica prevederile alin (1)-(5), implicit alin (3) care ma vizeaza?

Nu as dori sa pierd dreptul de a incasa stimulentul, din cauza interpretarii gresite a acestui paragraf.

Multumesc frumos.



Conform art. 11 din OUG 111/2010, cu completarile ulterioare:

Dreptul la concediul pentru creşterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acordă pe bază netransferabilă persoanelor ai căror copii se nasc începând cu data de 1 martie 2012,precum şi celor aflate în situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2), începând cu această dată, în situaţia în care ambele persoane din familia respectivă îndeplinesc condiţiile de acordare a acestuia, după cum urmează:
a) cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia
dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) în situaţia în care persoana prevăzută la lit. a) nu solicită dreptul la concediul care îi revine, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu în locul acesteia.

Eu de aici inteleg ca si tatal, la fel ca si mama, trebuie s aindeplineasca conditiile de intrare in CIC. Daca nu le indeplineste, intra sub incidenta acestei prevederi?
Buna ziua,
Am un copil nascut in iulie 2012. Am optat pt CIC pina la implinirea visrtei de 1 an a copilului.Conform noii legi, sotul meu ar trebui sa intre si el in CIC de o luna pina la implinirea virstei de 1 an a copilului.

Daca tatal nu a realizat venituri in ultimele 12 luni este eligibil pt. a intra in CIC?

Daca DA, cum vom fi platiti in luna in care tatal ar trebui sa fie in CIC?
Daca NU, ce se intampla cu luna respectiva, poate ramane mama in continuare in CIC?

Multumesc frumos.
Răspuns la discuția drept civil