avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract prestari servicii - \\"service interfon\\"
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract prestari servicii - "service interfon"

In urma cu 2 luni, administratoul de bloc s-a prezentat la fiecare locatar din scara in care locuiesc, pentru a aduna semnaturi privind acceptul sau refuzul incheierii unui abonament lunar pentru intretinere/service interfon. Eu am semnat ca NU sunt de acord cu acest abonament. Cu toate acestea, in luna imediat urmatoare, am regasit in nota de plata aferenta intretinerii de bloc o suma reprezentand " abonament service interfon".
Mentionez ca nu s-a convocant nicio adunare generala a proprietarilor. S-a umblat din usa in usa cu o lista pt. culegere semnaturi. Nu era normal sa fim convocati toti proprietarii la o sedinta, sa vedem si noi Contractul pt. care urmeza sa achitam un abonament lunar de 3 ron, sa cunoastem conditiile acestui contract ( prestatorul de servicii, durata contractului, obligatiile partilor, etc.)

Se poate considera ca majoritatea a decis doar in baza unei liste cu semnaturi fara convocarea undei adunari generale a proprietarilor?

In plus, chiar daca majoritatea decide, ni se pot baga pe gat orice servicii (interfonul nu a avut nicio problema in ultimii ani, si chiar daca ar avea, cred ca e mai econom ca la momentul aparitiei vreunei defectiuni, contravaloarea reparatiei sa se imparta la fiecare apartament corespunzator cu cota indiviza)? Maine apare vreo taxa pt. intretinerea ferestrelor si a usii de la intrare, sau un abonamnet pt. udarea florilor care exista pe casa scarilor, etc.
Avem constituit un fond de reparatii? Acesta la ce serveste, nu poate deconta eventuale viitoare defectiuni la interfon?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:04, 16 Octombrie 2014
Toate intrebarile pe care le-ati pus in postarea de mai sus isi au raspunsul la dvs. in "parohie".
Sa va zic ceva: in general, convocarea si mai ales tinerea unei AG legale se face foarte greu, de aceea si legiuitorul si in general proprietarii, pentru rezolvarea mai rapida a unor probleme, apeleaza la o lista de semnaturi "din usa in usa".
Sa va mai zic ceva: administratorul o fi primit o dispozitie de la seful sau. Eu sunt administrator, dar nici in rupul capului nu-mi vin asemenea idei, de a merge din usa in usa cu un tabel de semnaturi pentru o problema, de exemplu ca a dvs.
Daca pana acum ati inteles este bine.
Sa zicem ca la nivelul conducerii as. prop. - a com. executiv, s-a discutat o asemenea propunere, de a incheia un contract de service pentru interfon - probabil dintr-o necesitate obiectiva pe care dvs. personal nu aveti de unde sa o stiti. Dvs. observati ca interfonul functioneaza, usa se inchide, amortizorul este bun, yala electromagnetica isi face datoria. Deci, aparent totul este in regula, dar nu aveti de unde sa stiti cum se face ca toate acestea functioneaza la parametrii normali...
Insa, orice hotarare a com. ex. trebuie sa fie afisata la avizier pentru a fi luata la cunostinta de catre proprietari. Daca nu ati avut cunostinta de aceasta hotarare, fiecare dintre proprietari are dreptul sa puna intrebari si sa astepte raspunsuri.
Vreti sa vedeti contractul de prestari de servicii. Este f. bine, aveti acest drept prin lege, insa vorba dvs.:

Maine apare vreo taxa pt. intretinerea ferestrelor si a usii de la intrare, sau un abonamnet pt. udarea florilor care exista pe casa scarilor, etc.

Daca o asemenea masura este necesara, o facem, dar daca nu, dvs. decideti, chiar daca acest lucru se face cu un tabel de semnaturi. Este adevarat, majoritatea hotaraste, dar ar fi bine ca masura respectiva sa fie necesara cu adevarat.

In final ce pot sa va spun? Mergeti la sediul as. prop., faceti o reclamatie in sensul celor aratate, mai vorbiti si cu ceilalti vecini si poate ajungeti la o concluzie.

Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini dificili!!! chega chega vrem sa punem interfon pe scara, iar o vecina care are apartamentul dat in chirie nu vrea sub nici o forma sa puna, adica sa dea bani. ea nefiind deranjata de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea ... natasav natasav Buna ziua, Cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea scarii de bloc? Recent am cumparat un apartament in acest bloc dar parterul arata groaznic ... (vezi toată discuția)
Interfon obligatoriu? dborsanu dborsanu Buna seara, \"seful de scara\" a luat decizia de a instala interfon, a facut un tabel de mina, cu semnaturi din usa in usa; vecinii de la alta scara si-au ... (vezi toată discuția)