sd2010 a scris:
Acceptarea succesiunii se referă la toate bunurile ce se vor găsi pe numele defunctului precum și la toate datoriile acestuia. Dumneavoastră e posibil să aveți cunoștință doar de un apartament aflat în proprietatea defunctului dar de fapt să fie mai multe. Prin declarație acceptați parte din toate bunurile. Sarcina dumneavoastră este ca la dezbaterea succesiunii să faceți dovada proprietății defunctului, nu când dați declarația.
Nu este obligatoriu să prezentați certificatul de deces când faceți declarația dar există notari care solicită, pentru siguranța datelor, originalul sau o copie a acestuia. La dezbaterea succesiunii e obligatoriu să prezentați originalul.
Multumesc pt raspunsurile scurte si la obiect. Acum incep sa ma lamuresc cum stau lucrurile cu aceasta declaratie de acceptare a succesiunii. Eu doar vreau sa notific ca imi doresc partea ce mi se cuvine din mostenirea tatalui, pt ca nu cumva fratele meu sa ma lase pe dinafara, urmand ca dezbaterea succesiunii sa se faca la o data ulterioara atunci cand el (sau eu) va solicita impartirea bunurilor.