avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Activitate sava88

Activitate sava88

Multumesc pt raspuns.
Buna ziua.
In anul 1998 mama mea a avut un grav accident vascular in urma caruia a ramas cu un handicap de gradul II. In urmatorii ani aceasta a mai avut mici accidente vasculare care i-au deterioarat sanatatea de la an la an, ajungand sa nu se mai poate controla locomotor si nu se poate exprima inteligibil iar capacitatea de a intelege ii este cu mult diminuata. In momentul de fata este incadrata tot la tipul de handicap de gradul II, ea nemaifiind dusa la doctor pt o noua incadrare. Dupa moartea tatalui alaturi de care am ingrijit-o, aceasta a ramas acum in grija fratelui cu care ma aflu in relatii proaste si pe care il banui ca urmeaza sa treaca partea mamei pe numele lui (mama impreuna cu tata detin un apartament din care imi revine in acest moment 25% de pe urma mortii tatalui). Mama nu are discernamant in adevaratul sens al cuvantului, nu stie in ce an suntem, nu stie exact pe ce case este proprietara insa poate fi usor manipulata sa faca un anumit lucru.
Exista o modalitate de a impiedica legal acest lucru fara insa a o tara pe mama prin zeci de spitale?
Actele de proprietate ale casei sunt la mine insa nu stiu daca fratele a chemat un notar, cum as putea sa aflu daca raul a fost deja facut? Si presupunand ca acest lucru s-a intamplat deja cat tip am la dispozitie sa pot actiona in instanta si ce ar trebui sa fac? Sa cer o expertiza medico legala psihiatrica?
Buna ziua. As dori sa aflu daca se poate obtine indemnizatia de insotitor pentru o persoana care are gradul II de handicap (nu se poate deplasa singur, isi misca mainile cu greu si trebuie ajutat pt a fi hranit), persoana care beneficiaza de o pensie militara, nefiind pensionat pe caz de boala. Am auzit ca daca nu are pensie de handicapat, ci pensie normala nu poate beneficia de indemnizatie de insotitor. Sper sa ma poata lamuri cineva in aceasta privinta. Multumesc.
Răspuns la discuția Succesiune partiala
Multumesc pt raspuns.
Tatal meu care a decedat acum cateva luni avea niste actiuni la o firma. Cei de la firma mi-au spus ca pt a intra in posesia acestor bani trebuie sa fac succesiunea. Doresc sa aflu daca aceasta succesiune se poate face numai pt aceste actiuni, cine trebuie sa se prezinte la dezbatere, ce acte imi trebuie si cat ma costa. Va multumesc.
Răspuns la discuția Succesiune. Ajutati-ma va rog.
sd2010 a scris:

Acceptarea succesiunii se referă la toate bunurile ce se vor găsi pe numele defunctului precum și la toate datoriile acestuia. Dumneavoastră e posibil să aveți cunoștință doar de un apartament aflat în proprietatea defunctului dar de fapt să fie mai multe. Prin declarație acceptați parte din toate bunurile. Sarcina dumneavoastră este ca la dezbaterea succesiunii să faceți dovada proprietății defunctului, nu când dați declarația.

Nu este obligatoriu să prezentați certificatul de deces când faceți declarația dar există notari care solicită, pentru siguranța datelor, originalul sau o copie a acestuia. La dezbaterea succesiunii e obligatoriu să prezentați originalul.


Multumesc pt raspunsurile scurte si la obiect. Acum incep sa ma lamuresc cum stau lucrurile cu aceasta declaratie de acceptare a succesiunii. Eu doar vreau sa notific ca imi doresc partea ce mi se cuvine din mostenirea tatalui, pt ca nu cumva fratele meu sa ma lase pe dinafara, urmand ca dezbaterea succesiunii sa se faca la o data ulterioara atunci cand el (sau eu) va solicita impartirea bunurilor.
Răspuns la discuția Succesiune. Ajutati-ma va rog.
Va multumesc mult pentru raspuns. Un singur lucru as mai dori sa aflu referitor la declaratia de acceptare succesiune. Am citit pe acest forum informatii contradictorii cum ca voi avea nevoie de certificatul de deces al tatalui, altii zicand ca am nevoie doar de data deces, CNP, nume complet si ca prin aceasta declaratie cel in cauza poate cere drepturi asupra tuturor propietatilor defunctului chiar daca pentru unele din aceste proprietati nu are in posesie contractele de vanzare-cumparare (aici nefiind vorba de apartamentul pe numele fratelui) . Este adevarat?
In urma cu aproape 4 luni tatal meu a decedat. Acesta detinea 2 aprtamente dintre care unul l-a trecut pe numele fratelui meu in urma cu cativa ani buni, apartament in care eu am locuit pana acum cu tata si cu mama mea bolnava care nu poate vorbi sau merge, nefiind in deplinatatea facultatilor mentale. Fratele meu a locuit in tot acest timp in celalalt apartament care era pe numele tatalui, necontribuind efectiv la intretinerea mamei. Acum insa s-a mutat in apartamentul pe care este proprietar, sustinand sus si tare ca va avea el grija acum de mama si amenintandu-ma ca imi va luat tot.
Din cate am citit pe acest forum in termen de 6 luni trebuie sa ma duc la notar sa depun o declaratie de acceptare a succesiunii (nu tin neaparat ca partajul sa se faca acum) Ce se va intampla dupa ce voi depune aceasta declaratie, fratele meu va fi instiintat cumva? Nu stiu daca el a depus acum aceasta declaratie, insa daca nu o va depune tot isi va mai putea cere partea din celalalt apartament?
Eu mai am vreun drept asupra apartamentului care a fost trecut pe numele lui? Ma poate impiedica intr-un fel sa ma mut in apartamentul aflat pe numele tatalui in care el a locuit pana acum?