Am fost diagonisticat in Februarie 2022 cu leucemie mieloida cronica.
Nu am stiut ca pot beneficia de ajutor de handicap.
Astfel ca abia in luna Decembrie 2023 am luat prima data ajutorul de handicap dupa demersuri facute la autoritatile de resort.
Intrebarea mea este daca exista posibilitatea sa primesc si retroactiv acesti bani respectiv in perioada Martie 2022 - Noiembrie 2023?
Orice sfaturi sunt binevenite.
Multumesc
Buna ziua
Am fost diagonisticat cu leucemie mieloida cronica acum circa 18 luni.
Sunt sub tratament cu medicamente.
As dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor de handicap de la Primarie sau de la serviciu.
Cum trebuie procedat?
Va multumesc!
Buna ziua
Am un lot de teren intravilan si mai multe loturi extravilan din aceiasi parcela. Terenul face parte dintr-o singura bucata care a fost dezmembrata. Primaria refuza sa faca cadastru si ma impedica si pe mine sa fac cadastru invocand faptul ca tarlaua respectiva are probleme mostenite de la primarul anterior.
desemeni am fost si OCPI si mi-au spus ca-mi vor da negatie.
Prcatic am cadastru vechi dar nu-l pot actualiza. Am dreptul sa vand loturile de teren in aceste conditii?
Practic am un bun pe care nu-l pot folosi in nici fel?
Doresc sfaturi sau ajutor real competent.
Multumesc
Buna ziua
Revin cu precizari la situatia cu care ma confrunt
1. M-am interesat la firme de cadastru si nu se poate face cadastru fara copiile de buletin ale tuturor partilor
2. Asa ca sunt sunt impiedicat atat eu cat si Mama mea sa facem cadastru la proprietatea respectiva.
3. Ce se poate face in acest caz?
4. Il pot da in judecata pentru obstructionarea cauzei de a se face cadastru, respectiv donatie?
5. Testamentul poate rezolva aceasta problema mai usor si cu cletuilei mai mici?
6. Testamentul poate fii atacat si cu rezultate?
7. Rog astept pareri, opinii si sfaturi!
8. Multumesc
Va multumesc pentru raspunsul dvs.
Numai bine!
Buna ziua.
Situatia este in felul urmator:
1.Mama traieste iar tatal este decedat
2. Suntem frati din care unul e plecat din tara de mult timp, celalalt in tara si cu mine.
3. Am contribuit aproape singur la problemele parintilor de peste 20 de ani.
4. Spun aproape singur pentru ca au fost cateva situatii in care fratele din tara amers si el cu mine la ;parinti.
5. Mama vrea sa-mi faca donatie pentru partea ei de 5/8 din casa si terenul din jurul casei.
6. Fratele din tara nu vrea sa facem cadastru deci implicit cadastru la casa si terenul aferent.
7. Desi pare grotesc consider ca ambii fratii asteapta in fapt decesul mamei mele (ale noastre) pentru a imparti in 3 casa si terenul aferent casei.
8. As dori sa stiu daca il pot actiona in instanta ( pe unul sau pe ambii frati) pentru impiedicarea in a face cadastru si donatia catre mine.
9. Pot face probe ca sunt singurul care a mers la parintii lui in proportie de peste 95 % si i-a ajutat cu cele necesare.
10. Pot lua declaratii vecnilor care m-au vazut, desemeni am camere de luat vedere in care se vede ca doar eu am fost la ei.
11. Rog sfaturi, pareri pertinente, situatii similare.
Va multumesc!
Buna ziua. Am un teren in apropiere de Bucuresti. Terenul are langa el un stalp de electricitate, iar firele acestuia traverseaza o parte din acest teren. Am incercat sa vand o bucata din acest teren, iar unii din clienti s-au plans de acest impediment. Ma poate ajuta cineva cu sfaturi? Exista cumva posibilitatea ca societatea de curent sa-si mute stalpul de electricitate? Sau eventual le pot solicita vreo compensatie in acest sens? Multumesc.
Tatal meu a lucrat in strainatate in perioada 1970-1989 in diverse tari.In aceasta perioada a lucrat efectiv 15 ani in perioade si durate de timp diferite.In Romania a avut salariu iar in strainatate a avut diurna.Fac precizarea ca in anumite tari ca Libia,Irak,Iran a avut conditii grele de munca,temperaturi ridicate,tari aflate in razboi.Tatal meu a decedat iar mama mea beneficiaza de pensie de urmas.Ma poate ajuta,sfatui cineva cu raspunsuri sau situatii similare sau orice fel de ajutor este binevenit.Va multumesc!
Buna seara tuturor!Am urmatoarea intrebare si rugaminte in acelasi timp!Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
1.Am vandut pe okazii diverse bunuri personale folosite
2.Am numai calificative pozitive si am dovedit seriozitate cu fiecare din clientii mei
3.La inceputul lunii Septembrie mi s-a facut o perchizitie domicilara de Politia Capitalei,ocazie cu care mi s-au confiscat hardiskurile personale
4.Mi s-a adus la cunostiinta ca faceam evaziune fiscala
5.In luna Decembrie mi s-a facut perchizitie informatica in cele 2 harduri cautandu-se diversi clienti,etc
6.Desemeni Politia a cerut Postei Romane o situatie a mea cu rambursurile primite din anii 2009 si 2010.
7.Per ansamablu in anul 2009 am vandut de circa 5500 roni-repet bunuri personale(Walkmene,deckuri,magnetofoane,casete audio si cd,scaun copi masina,reportofon,binoclu,diverse) si pe anul 2010 figurez la posta cu rambursuri totale de 7000 roni
8.Am angajat o Doamna Avocata sa ma reprezinte
9.Ma poate ajuta cineva cu sfaturi concrete?
10.Trebuie sa platesc impozit pentru vanzarea acestor bunuri folosite?Si daca da cat trebuie sa platesc,pt ca multe din ele le-am vandut la o valoarea mult mai mica decat pretul lor initial
11.S-a mai intamplat cuiva o situatie similara?
12.Va multumesc!
13.Pentru orice sugestii,sfaturi pertinente va rog sa ma sunati la 0723291572,Marius