avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate dana manea

Activitate dana manea

De acum inainte sau si retroactiv?
Cum se calculeaza sporul pentru persoanele cu handicap in raport de Decizia nr. 104/2024?

Am citit asta, dar decizia se pune in aplicare de la data publicarii suau retroactiv?
Imi poate cineva spune cum se aplica Decizia ICCJ nr. 104/2024 in ceea ce priveste persoanele cu handicap? Se aplica retroaciv?
Ideea e ca, nimeni nu a comunicat nimic, insa suntem intr-un oras mic, unde toata lumea cunoaste pe toata lumea, iar despre componenta membrilor comisiei putea vorbi oricare dintre persoanele audiate ( au fost destul de multe). Unul dintre membri face parte din conducerea institutiei si se cunoaste cine este. Pentru presa a fost de ajuns sa stie functia persoanei ca, mai apoi sa o identifice si sa-i dea numele intr-un articol. Ce as putea raspunde acestei persoane care acuza institutia ca facut acest lucru, desi nu l-a facut?
Adica au aparut in presa locala si suntem suspectati unii din institutie ca le-am comunicat! Iar apoi unul dni membrii comisiei ameninta ca va da in judecata institutia. Stiti cum sta treaba cu prea, in general....
Numele unor persoane care fac parte dintr-o comisie de cercetare prealabila, pot fi facute publice?
Tinând cont de prevederile art. 21 din Lg. 46/2003 a drepturilor pacientului, conform cărora. ”Toate informaţiile privind starea pacientului, rezultatele investigaţiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidenţiale chiar şi după decesul acestuia.”, un avocat care reprezintă o persoana care nu este apartinătorul sau persoana desemnată de pacient, fiind chiar un medic care a participat la acordarea asistentei medicale a pacientului care a decedat, poate cere copie după actele medicale ale pacientului, sau poate solicita prin intermediul instanței de judecată?
Tot nu m-am lamurit daca e nevoie ca institutia sa efectueze cercetarea administrativa in urma raspunsului explicit pe care institutia l-a dat, ca nu sunt informatii de interes public sau raspundem ca ne mentinem raspunsul trimis initial.
Da, am inteles, insa reclamatia este formulata in temeiul art. 21 din Legea nr. 544/2001. Este nevoie ca institutia sa efectueze cercetare administrativa sau putem sa raspundem de acum ca ne mentinem raspunsul formulat anterior?