avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate mariacorina

Activitate mariacorina

PAI AM DESCHIS UN STAND DE FRUCTE SI LEGUME INTR-O PIATA, IAR EU SUNT ADMINISTRATORUL INTREPRINDERII INDIVIDUALE SI VREAU SA O ANGAJEZ PE SOACRA MEA CA VANZATOARE DEOARECE EU SUNT STUDENTA IN ULTIMUL AN SI NU AM TIMP.
MULTUMESC MULT PTR RASPUNS!
Buna ziua, de mai putin de o luna mi-am deschis o intreprindere individuala la care am avut anumite reduceri fiind studenta integralista. Culmea este ca sunt studenta chiar la contabilitate si informatica de gestiune insa nu sunt sigura daca sunt capabila sa imi tin singura evidenta contabila. Mi se pare destul de complicat , cel putin acum la inceput cand nu am niciun ajutor de la o persoana care sa cunoasca contabilitate...

(poate se va mira cineva ca sunt studenta chiar la contabilitate si nu stiu ce sa fac in partea practica insa banuiesc ca toata lumea este constienta de sistemul de invatamant din Romania , noua ne preda in anul1si 2 ecotehnologie , filosofie,econometrie si alte materii de care nu avem nevoie iar la contabilitate ne invata doar teorie nefolositoare , nici macar ceva legat de legislatie sau de programe folosite in contabilitate)

Voiam sa rog o persoana care sa aibe rabdare sa ma ajute si pe mine cu cateva raspunsuri la niste intrebari poate stupide din punctul lor de vedere.

Am depus declaratia 220 ptr venitul estimativ din 2012 , am dus registrul inventar si registrul incasari si plati la Finante ptr a le avea semnate si stampilate, miam achizitionat registrul unic de control de la Administratia Fiscala ; acum ce trebuie sa mai fac? - mentionez ca sunt neplatitor de tva.

Stiu ca trebuie sa inchei un contract cu cei de la Casa de asigurari de sanatate,nu?
Ce declaratii mai trebuie sa depun ptr a avea totul in ordine?
Ce registre mai trebuie sa detin ?

Peste o luna intentionez sa angajez o persoana , banuiesc ca trebuie depuse alte declaratii.Care sunt acelea?am inteles cumva de D112 si D070?Mai este si problema ca de pe 1iunie2011 se schimba cumva si trebuiesc depuse 3declaratii in una singura care este pe format electronic si trebuie cumparata de la Camera de comert si industrie?

Offfffff #-o

MULTUMESC ANTICIPAT
Răspuns la discuția succesiune cu probleme
Ar fi , probabil , casa si terenuri ,bani in banca, insa nu astea conteaza.Nu am fi vrut sa ajungem la judecata dar bunica este foarte zgarcita si refuza sa dea un leu fetelor ei,asta este marea problema, ca nu le ajuta cu nimic.Chiar si acum cand sta in grija mamei mele nu vrea sa scoata niciun ban din banca .Desi , dupa moartea bunicului , ar fi trebuit sa le dea si lor o parte din banii care au fost pe numele bunicului meu insa nu a facut acest lucru .Ea s-a dus la CEC si a transferat toti banii pe numele ei , angajatii bancii nu au cerut niciun act , nimic , desi probabil au vazut ca bunicul este decedat si nu s-a facut succesiunea.
De aceea am fi vrut sa inainta, succesiunea , poate se putea ca banii din banca sa fie impartiti in 3parti*(bunica , mama , matusa) si astfel sa capete si ele ceva ptr ca au nevoie disperata de lichiditate.
Răspuns la discuția succesiune cu probleme
Nu, deocamdata nu s-a facut nimic in acest sens,din pacate.ramane sa ma consult cu mama si matusa si sa le comunic vestea.Voi mai posta intrebari dupa. multumesc mult

Buna ziua , am si eu o intrebare: daca sunt studenta si vreau sa imi iau statut de persoana fizica autorizata ptr a incepe o mica afacere de comercializat fructe si legume , beneficiez de vreo scutire sau micsorare de impozite, taxe sau mai stiu eu ce?
Adica sunt in ultimul an la facultate si vreau sa incep o afacere,iar in urmatoarele zile vreau sa incerc sa scot autorizatia insa nu stiu daca este mai avantajos daca o fac pe numele meu sau al altui membru de familie...
Multumesc anticipat!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Am o mare problema la care nu gasesc raspuns. Bunicii mei au economisit toti banii munciti de ei de-a lungul vietii , tinandu-i intr-un depozit la CEC. Banii lor erau impartiti intre el si bunica , avand beneficiari pe mama si matusa mea.
Bunicul a decedat acum aproape 2ani iar bunica mea in varsta de 82de ani nu a vrut sa imparta nici macar un leu fetelor ei , mergand la banca si transferand toti banii pe numele ei.
Intrebarea mea este urmatoare: se poate inainta o succesiune sau o actiune prin care sa se ceara impartirea banilor ce erau pe numele bunicului intre fetele lor si bunica?chiar daca in 2ani aproape nu a fost luata nicio actiune in acest sens...

Problema este ca bunicii mei au fost foarte avari , niciodata nu au dat si fetelor lor bani desi , practic , ptr ele au economisit toata viata.La fel , bunica refuza sa scoata macar 100lei ptr a-si ajuta fetele...zice ca abia dupa ce va muri ea , sa aiba parte de bani mama si matusa mea.
de aceea va cer un sfat, desi am cam intrat in amanunte personale insa am vrut sa intelegeti situatia si de a nu crede ca vrem sa o "pradam" pe "sarmana" bunica X-(
multumesc mult
nu stiu ce inseamna nominal:"> ...
abonamentul era gratuit, fiind studenta integralista la buget , pe o luna .
Deci ce ma sfatuiti sa fac? Eu ma gandesc sa mai incerc o data , sa le fac contestatie iar , atata timp cat nu mai pierd alti bani , problema fiind doar timpul...
Problema este ca eu chiar am pus copia dupa abonamentul respectiv la dosar , o data cu copia dupa proces verbal si legitimatia de calatorie!
Tocmai de asta m-am si mirat cand am vazut ca mi-au respins cererea.
Daca avand abonamentul ptr luna aceea valabil , in copie si original , nu mi-au dat castig de cauza , acum este posibil sa imi dea?
Nu m-am asteptat nicio clipa sa am atatea probleme ptr un simplu abonament , insa amenda este prea mare ca sa o platesc , nevinovata fiind...
Am si eu o mare nelamurire ... in aprilie 2010 am fost prinsa de controlorii ratp neavand abonamentul la mine (abonament valabil ptr luna aprilie) , mi-au facut proces verbal , am refuzat sa platesc biletul la suprataxa ptr ca ziceam ca voi anula amenda. am fost in ziua urmatoare sa fac contestatie la Judecatoria Ploiesti(am pus la dosar dovezile necesare -copii abonament si legitimatie) si m-au programat sa vin la proces peste 6 luni. Am fost pe 2noiembrie la proces , m-am aparat singura spunandu-le ca aveam abonamentul acasa . Din cate am inteles , judecatoarea mi-a spus ca s-a rezolvat , imi anuleaza amenda , insa pe viitor sa fiu mai atenta . Am plecat linistita , asteptand sa vina si acasa decizia.
:OMare a fost surprinderea mea cand azi,21.12.2010, am hartiile de la tribunal in care mi se spunea ca , contestatia mea a fost respinsa din cauza faptului ca nu am dovezi!#-o Trebuie sa platesc amenda de 250lei sau sa fac contestatie in 15 zile.
Acum , eu nu stiu ce sa fac , sa mai incerc sa contest decizia? Voi primi castig de cauza? Caci nici de platit cei 250 lei nu-mi vine usor.
Va rog , da-ti-mi un sfat!