Va rog sa imi spuneti care sunt riscurile pe care mi le asum atunci cand iau o suprafata de teren in arenda! Ca sa explic mai bine: am intrebat un functionar de la APIA ce acte imi trebuie pentru a lua suprafata in arenda. Dupa ce mi-a explicat, domnul de acolo m-a sfatuit sa fiu foarte atent cu terenul respectiv pentru ca atunci cand il iau in arenda preiau si obligatiile proprietarului. Adica daca acel teren este subventionat cu plata pe suprafata, este declarat cu o suprafata mai mare ca in realitate, nu a fost controlat de catre APIA, iar terenul respectiv pica la control dupa ce il iau eu, riscurile se transmit asupra mea. Ar putea cineva sa imi spuna care sunt aceste riscuri si cum pot fi evitate? Ca din cate se lauda APIA pe site-ul oficial, suprafetele digitizate sunt masurate foarte exact. Sau pot sa fac o cerere de remasurare? Orice sfat este binevenit. Va multumesc!
Pe timpul comunistilor bunicului meu i s-a confiscat o cladire in care functionau o moara si un gater actionate de forta apei. Bunicul meu era intr-un fel de asociatie cu inca 6 persoane. Mama mea este unicul copil al bunicului. Este posibil sa pot obtine despagubiri (bunul fizic nu mai exista) prin actionarea in instanta? Daca da, poate doar familia mea sau si celelalte familii?
Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc pentru a imi deschide o firma prin care sa distribui lapte proaspat din usa in usa (de genul vechilor laptari)? Ma refer aici la conditiile juridice, igiena, analize ale laptelui, etc.
Cunosc mai multe persoane carora li s-a taiat subventia pe bovine. Cei de la APIA Novaci, de care apartin eu mi-au zis ca anul asta, prin nu stiu ce ordin, Fiscul a oprit banii celor cu amenzi de circulatie neplatite. precizez ca nu mi-a venit nicio somatie de plata acasa. As vrea sa stiu daca este un abuz si din partea cui!