avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedari

Pe timpul comunistilor bunicului meu i s-a confiscat o cladire in care functionau o moara si un gater actionate de forta apei. Bunicul meu era intr-un fel de asociatie cu inca 6 persoane. Mama mea este unicul copil al bunicului. Este posibil sa pot obtine despagubiri (bunul fizic nu mai exista) prin actionarea in instanta? Daca da, poate doar familia mea sau si celelalte familii?
ati fi putut, dar era un termen limita pana la care se puteau depune notificari la primariile locale in acest sens , undeva pana in 2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare pamant hopingsteam hopingsteam Buna ziua, bunicul meu a fost un boier ce avea 11 hectare de padure si 9 de pamant inaintea instaurarii regimului comunist. Atunci cand a venit regimul ... (vezi toată discuția)
Mostenitorii vechii boierimi cer terenul intravilan dat de catre stat aurelvultur aurelvultur Buna ziua! Bunicul meu a fost pus in posesie de regimul comunist cu teren intravilan pentru constructia unei case. Acest teren este situat pe mostenirile a 3 ... (vezi toată discuția)
Despagubire pentru expropriere teren cu casa ionutteodorescu67 ionutteodorescu67 In timpul regimului comunist bunicul meu si cu fratele lui au fost expropriati de bunurile imobile ( casa, teren ) pe care ulterior s-au construit blocuri fara ... (vezi toată discuția)