Buna ziua,
Am o intrebare legata de masteratul la care m-am inscris la Universitatea de Vest din Timisoara, Economie Sociala
[ link extern ]
Am dat concurs (interviu) si in toamna am fost admis pe locurile bugetate. Intre timp planurile s-au schimbat si voi pleca in strainatate (Franta), nu m-am mai prezentat la cursuri din Decembrie, deoarce am fost plecat din tara, iar astazi am mers sa ma retrag de la master si mi s-a spus ca a venit "o hartie" de la Minister care spune ca daca renunti la locul bugetat trebuie sa platesc echivalneul anului de studiu, cca. 1000 euro. Minunata "hartie" a fost primita astazi de Universitatea de Vest. Acum eu vreau sa renunt la master si sa mi se elibereze documentele originale ce le-am depus la dosar. Stiind ca traim intr-o tara a Uniunii Europene, o tara democratica, banuiesc ca este dreptul meu sa renunt la acest program de master. Mentionez ca nu am semnat decat la inceput de an, pe un tabel unde erau trecuti toti cursanti si pe un contract tipizat de studiu care nu include nicio astfel de clauza.
Ce pot face in aceasta situatie? Oricum ma voi mai interesa, dar vreau sa stiu daca este legal ce se intampla. Va mutumesc.