O sa intreb direct, deja urmeaza sa ma prezint la a 3a infatisare asa ca nu mai pierd timpul cu detalii inutile. Data trecuta cand am mers au fost citati martorii, martorul meu nu a putut sa vina datorita locului de munca foarte solicitant, iar "martorul" de pe procesul verbal, pe care l-am si contestat in plangerea formulata de mine, s-a prezentat in persoana unei femei care nu stia ce se intampla si de ce a fost citata, a declarat judecatoarei ca a semnat acel proces verbal deoarece a fost fortata de politistul in cauza sa o faca...si ca nu m-a vazut niciodata in viata ei.... intrebarea mea este legata de actul in sine...P.V. ... mai are vreo valoare daca martorul a declarat in mai multe cuvinte ceea ce am rezumat eu mai sus??? Judecatoarea imi va cita martorul la domiciliu si mi-a mai dat un termen...este corect?asta este procedura? Tin sa precizez ca nu ma pricep foarte tare si de aceea am apelat la acest tip de consultatie. Ce se va intampla daca martorul meu nu va veni nici la urmatorul termen? Eu si martorul in cauza nu mai suntem in relatii atat de bune.....si asa cum mi-a spus ca se prezinte la ultimul termen...si nu s-a prezentat...asa poate face si de aceasta data...
Din punctul meu de vedere eu ma judec pe un act care este FALS.... si ma gandeam ca daca eram intr-o tara civilizata agentul de politie care a fortat-o pe acea femeie (in sediul unei agentii de turism) care nu se afla de fata, sa semneze, ar trebui mustrat pentru abuz in serviciu...nu stiu...nu ma priecep....dar asa ar fi corect.
Va multumesc pentru timpul acordat! O zi buna si Sarbatori Fericite! :)
Martorul din procesul verbal e menit sa faca dovada ca ati refuzat semnarea procesului verbal si nu sa relateze situatia de fapt care a condus la sanctionarea d-voastra contraventionala.
De principiu, procesul verbal de contraventie, potrivit legii romane, se bucura de o prezumtie relativa de legalitate, pe care dumneavoastra o puteti rasturna prin orice mijloc de proba.
Cu alte cuvinte, trebuie sa dovediti in fata instantei ca nu va faceti vinovat de fapta contraventionala retinuta in sarcina dumneavoastra.
Trebuie audiat martorul dvs ca sa precizeze astfel cum a fost
situatia de fapt reala.
Martorul care a semnat procesul-vebal este martor care
confirma legalitatea procesului-verbal, pentru ca dvs probabil ati
refuzat sa semnati procesul-verbal.
Martorul acesta confirma legalitatea procesului-verbal nu situatia de fapt.
Martorul dvs,trebuie audiat pentru a va dovedi nevinovatia despre care afirmati.Martorul inserat in procesul verbal,atesta prin semnatura sa doar faptul ca procesul verbal a fost incheiat in lipsa contraventientului,deci a dvs.
Procesul verbal este legal incheiat sub acest aspect.
Cu privire la realitatea celor consemnate politia trebuie sa faca dovada ,iar dvs.trebuie sa va aparati,prin audierea respectivului martor sau prin alte probe.
Daca martorul nu se va prezenta se va lua masura amenadrii sale sau a aducerii cu mandat de aducere,insotit de politist sau jandarm
Va multumesc tuturor, inca odata pentru raspunsuri...astazi am fost la tribunal si plangerea mi-a fost respinsa pe data de 9.02.2011, de aici trag concluzia ca martorul meu nu s-a prezentat...nici macar citat.....
Ce pot sa mai fac? Chiar vreau sa se terimine odata...de un aproximativ un an tot se judeca si sincer am alte lucruri mai importante de facut. In concluzie as dori sa stiu ce pot sa fac in continuare,nu vreau sa fac recurs...nici nu cred ca se mai poate (din cate am citit pe forumuri), vreau sa depun permisul la Politie, sa platesc amenda si sa intre cele 30 de zile de suspendare in vigoare...intrebarea mea era daca stie cineva sa-mi spuna pasii ce trebuie sa-i urmez...
Va multumesc cu respect!