avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces plangere contraventionala

buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un sfat.
anul trecut in mai mi s-a retinut permisul de conducere(pt 30 zile) si am facut plangere,si am intrat in proces cu politia rutiera.
dupa mai multe infatisari la judecatorie(martori,etc)am primit acasa incheierea procesului(ca am pierdut)cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii.hotararea a fost pronuntata pe 14 aprilie 2010 si eu am primit hartia acasa pe 17.08.2010.
nu vreau sa mai fac recurs,vreau sa predau permisul,insa nimeni nu-mi explica clar ce trebuie facut.
la judecatorie mi s-a spus sa fac o declaratie pe proprie raspundere ca nu doresc sa fac recurs si apoi...nu mi au mai zis nimic.
ideea este ca eu vreau sa predau permisul,sa se duca cele 30 zile si sa scap de aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: curly_me , utilizator 16:04, 25 August 2010
Intr-adevar trebuie sa renuntati la calea de atac in mod expres, depuneti renuntarea la judecatorie si apoi legalizati hot. jud.; cu aceasta mergeti la politie si predati permisul de conducere.
avocat Cristina Popescu
mi s-a spus sa depun declaratia la registratura judecatoriei,sa mi se aduca dosarul,sa platesc taxa de timbru si sa cumpar timbru judiciar,sa fac copie de hotarare si sa merg din nou la registratura.
banuiesc ca acolo mi se va pune o semnatura sau stampila si cu acelea sa merg la politie..
daca la inceput era ideea sa mi se ia permisul pe 30 zile..daca il duc acum,tot pe 30 zile mi se suspenda,sau se mareste suspendarea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen predare carnet dupa pronuntarea sentintei ContSters275732 ContSters275732 am contestat un proces verbal de contraventie la legea circulatiei,iar instanta a respins plingerea ca fiind neintemeiata cu drept de recurs in 15 zile,eu nu ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare a permisului AntonioStefan AntonioStefan Buna seara, Pe 25 februarie mi-a fost respinsa contestatia facuta la Judecatorie in urma unui eveniment rutier. Permisul mi-a fost suspendat pe 30 zile si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu carnetul de conducere tatian28a tatian28a In ianuarie 2008 am accidentat pe cineva (accidentare usoara) in urma careia mi s-a ridicat carnetul de conducere. Am predat carnetul de conducere la politie, ... (vezi toată discuția)