Am fost implicat intr-un accident auto cu alta masina.soferul respectiv nu a vrut sa ne intelegem pe cale amiabila si am mers la politie,acolo el a fost gasit vinovat.dupa ce a fost sanctionat a fost rugat de domnul politist sa imi dea asigurarea,si surprinza, a zis ca nu mio da ca nu este el vinovat si ca eu ar trebui sa io dau lui..plus ca nici nu a semnat procesul verbal dat de politist si a zis ca o sa il conteste.In cele din urma tot nu mia dat asigurarea,am fost nevoit sa ma duc la firma unde o avea facuta si le-am explicat lor tot.acolo ne-au luat iar declaratii la amandoi si ne-au deschis dosare de pagube, mie mi-au spus ca imi repara masina dar sa dau o declaratie pe propria raspundere in caz de castiga el contestatia fata de politie o sa le returnez bani..Respectivului sofer i sa spus ca atunci cand va face contestatia sa le duca numarul de inregistrare in termen de 15 zile altfel nu va mai fi valabila nici declaratia mea si voi ramane cu masina facuta..dupa 15 zile m-am dus la ei si mi-au spus ca nu a dus nici un nr. si va ramane asa,drept urmare mi-au reparat masina.Acum dupa 4 luni am primit acasa o citatie prin care sunt chemat ca martor la contestatia fata de politie..ce pot face ca sa nu ii dea lui castig de cauza si sa nu ma puna cei de la asigurari sa le dau bani inapoi,chiar daca a trecut atata timp.este legala acea declaratie care am dat-o daca nu este de fata un notar?CE MA SFATUITI SA FAC? Multumesc mult!
Presupun ca nu ati fost citat ca martor, ci ca intervenient fortat. Oricum ar fi, veti fi audiat de instanta. Daca lucrurile s-au intamplat asa cum a fost consemnat in procesul verbal, spuneti instantei adevarul. Nu vad de ce va faceti griji ca ar putea sa i se dea castig de cauza celuilalt sofer.
Daca se constata ca accidentul nu s-a petrecut din vina lui, ci din vina dvs., atunci aveti obligatia legala sa returnati banii societatii de asigurari, iar daca nu o veti face, veti putea fi obligat prin hotarare judecatoreasca.
In citatie scrie ca sunt chemat in calitate de intimat pentru fond sau asa ceva, diseara dupa ora 19 o sa va scriu tot ce este in citatie..
O sa spun adevarul la tribunal exact cum s-a intamplat dar stiti dumneavoastra cum este in Romania,legea poate fi interpretata in multe feluri plus ca se mai pune si iddea de asa zisele ,,pile,, mai mult de aceea imi fac griji.Daca se da voie pe forum as putea sa pun un link catre informatii despre dosar care este pe siteul Judecatoriei.
Daca sunteti citat in calitate de intimat sau de intervenient fortat si nu de martor, aveti dreptul sa va angajati un avocat care sa vegheze la respectarea drepturilor si intereselor dvs.
o sa va scriu dupa ora 19 cuvant cu cuvant ce scrie in citatie si daca aveti bunavointa sa i-mi spuneti sigur despre ce este vorba v-as multumi ca la orice avocat am fost in oras la mine mi sa cerut bani,iar de acestea nu dispun,iar de angajarea unui avocat nici nu se pune problema tot din cauza la bani.multumesc
Procedura pe care a aplicat-o societatea de asigurari este corecta , insa declaratia data nici macar nu isi avea rostul deoarece puteau verifica si singuri daca s-a depus contestatie .
Dumneavoastra erati obligat conform legi sa solicitati despagubirea pe cale amiabila , inainte de solutionarea contestatiei , printr-o cerere in care mentionati faptul ca va obligati sa restituiti despagubirea acordata in cazul in care , in functie de hotararea instantei , se va dovedi ca asiguratul nu era vinovat de producerea accidentului .
Cei de la asigurari nu au facut altceva decat sa grabeasca lucrurile prin solicitarea declaratiei inca de la inceput (adica va facut un bine).
Indicat este sa nu va prezentati singur deoarece in cele mai multe cazuri societatea de asigurari pune la dispozitia asiguratului consiliere juridica . Este interesul lor sa nu acorde sau sa recupereze sumele acordate ca despagubiri.