avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere impotriva procesului verbal de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere impotriva procesului verbal de contraventie

O sa intreb direct, deja urmeaza sa ma prezint la a 3a infatisare asa ca nu mai pierd timpul cu detalii inutile. Data trecuta cand am mers au fost citati martorii, martorul meu nu a putut sa vina datorita locului de munca foarte solicitant, iar "martorul" de pe procesul verbal, pe care l-am si contestat in plangerea formulata de mine, s-a prezentat in persoana unei femei care nu stia ce se intampla si de ce a fost citata, a declarat judecatoarei ca a semnat acel proces verbal deoarece a fost fortata de politistul in cauza sa o faca...si ca nu m-a vazut niciodata in viata ei.... intrebarea mea este legata de actul in sine...P.V. ... mai are vreo valoare daca martorul a declarat in mai multe cuvinte ceea ce am rezumat eu mai sus??? Judecatoarea imi va cita martorul la domiciliu si mi-a mai dat un termen...este corect?asta este procedura? Tin sa precizez ca nu ma pricep foarte tare si de aceea am apelat la acest tip de consultatie. Ce se va intampla daca martorul meu nu va veni nici la urmatorul termen? Eu si martorul in cauza nu mai suntem in relatii atat de bune.....si asa cum mi-a spus ca se prezinte la ultimul termen...si nu s-a prezentat...asa poate face si de aceasta data...
Din punctul meu de vedere eu ma judec pe un act care este FALS.... si ma gandeam ca daca eram intr-o tara civilizata agentul de politie care a fortat-o pe acea femeie (in sediul unei agentii de turism) care nu se afla de fata, sa semneze, ar trebui mustrat pentru abuz in serviciu...nu stiu...nu ma priecep....dar asa ar fi corect.
Va multumesc pentru timpul acordat! O zi buna si Sarbatori Fericite! :)
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
Zamora, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:54, 22 Iulie 2011
Revin cu cateva intrebari...poate sunteti amabili sa ma lamuriti si pe mine. Intre timp am plecat din tara, in Franta, si am lasat surorii mele procura sa se ocupe de problema mea. Am fost, inainte de plecare, la tribunalul Timisoara si am intrebat ce urmeaza sa fac, la registratura mi-au spus ca trebuie sa astept acasa Hotararea Judecatoreasca, apoi sa vin cu ea sa o transform in definitiva si irevocabila, iar apoi sa merg la Politie sa-mi predau permisul. Doar ca doamna de acolo mi-a spus ca pana va ajunge Hotararea va dura o perioada lunga sau scurta de timp...depinde...nu mi-a spus de ce depinde...in fine, tot dansa mi-a spus ca intre timp pot merge fara probleme cu permisul in buzunar. Doar ca am mai citit pe cava forumuri si am inteles ca exista riscul de a figura in baza de date a Politiei ca "permis supendat". Chiar nu stiu ce sa fac....vreau doar sa-mi predau odata permisul ca sa treaca cele 30....60 cate-or fi de zile si sa se termine odata totul. Daca aveti vreun sfat, va rog sa ma ajutati. Va multumesc!
In termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii pronuntate de instanta,sora dvs trebuie sa depuna permisul de conducere la politia competenta teritorial.
Zamora a scris:

Revin cu cateva intrebari...poate sunteti amabili sa ma lamuriti si pe mine. Intre timp am plecat din tara, in Franta, si am lasat surorii mele procura sa se ocupe de problema mea. Am fost, inainte de plecare, la tribunalul Timisoara si am intrebat ce urmeaza sa fac, la registratura mi-au spus ca trebuie sa astept acasa Hotararea Judecatoreasca, apoi sa vin cu ea sa o transform in definitiva si irevocabila, iar apoi sa merg la Politie sa-mi predau permisul. Doar ca doamna de acolo mi-a spus ca pana va ajunge Hotararea va dura o perioada lunga sau scurta de timp...depinde...nu mi-a spus de ce depinde...in fine, tot dansa mi-a spus ca intre timp pot merge fara probleme cu permisul in buzunar. Doar ca am mai citit pe cava forumuri si am inteles ca exista riscul de a figura in baza de date a Politiei ca "permis supendat". Chiar nu stiu ce sa fac....vreau doar sa-mi predau odata permisul ca sa treaca cele 30....60 cate-or fi de zile si sa se termine odata totul. Daca aveti vreun sfat, va rog sa ma ajutati. Va multumesc!

Revin!!!! NU AM PRIMIT NIMIC!!!! NICIO HOTARARE!!!! SUNTEM IN 21 IULIE!!!! In halul asta s-a ajuns? Trebuie sa ma rog de astia sa-mi depun carnetul de conducere? Sa merg la Politie si sa jur pe rosu ca am pierdut procesul???....sau astept in continuare sa vina minunata hotarare, timp in care am inteles ca in mod legal am voie sa circul......daca merg la Tribunalul Timisoara la registratura am vreo sansa sa-mi raspunda cineva de ce se intampla cu hartia aia...daca a fost trimisa...n-a fost trimisa...nu se va trimite niciodata...mi-o dau ei...orice!!! Iar plec in Franta, probabil ca ma voi intoarce anul viitor si iar ramane toata problema "in aer"!
Astept de la dumneavoastra un sfat....orice! Va multumesc!
Este vorba despre o hotarare definitiva care nu se comunica , deci in 15 zile ,trebuia sa sollicitati un certificat de grefa ,din care sa rezulte hotararea instantei de judecata si impreuna cu acesta trebuia depus permisul de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În calitate de martor, pot avea acces la declarația proprie din dosar? Dobra Roxana Dobra Roxana Bună ziua! Sunt citata ca martor la un proces început acum cinci ani. Nu am fost martor fizic la acele întâmplări, știu totul din ce mi-a povestit ... (vezi toată discuția)
Accident auto,probleme cu asigurarea georgianbuzau georgianbuzau Am fost implicat intr-un accident auto cu alta masina.soferul respectiv nu a vrut sa ne intelegem pe cale amiabila si am mers la politie,acolo el a fost gasit ... (vezi toată discuția)
Proces plangere contraventionala curly_me curly_me buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un sfat. anul trecut in mai mi s-a retinut permisul de conducere(pt 30 zile) si am facut plangere,si am intrat in proces cu ... (vezi toată discuția)