Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva sfaturi cu privire la schimbarea de destinatie a unui imobil (casa).
Vreau sa imi deschid un Hostel (unitate de cazare), iar dupa lungi cautari am gasit si locatia, o casa in Timisoara. Forma juridica pe care o voi face este intreprindere individuala, cu sediul profesional la adresa locatiei, cu codul CAEN 5590 - Alte servicii de cazare, am depus astazi cerere pt rezervarea numelui, urmand sa depun si urmatoarele acte necesare. Am fost la ISU unde mi s-a spus ca daca am mai mult de 3 camere sau capacitate de 6 oameni va trebui sa iau aviz si de la ei, insa intai de toate sa schimb destinatia cladirii de la spatiu de locuit in SAD (spatiu alte destinatii). Apoi am mers la Primarie, unde am si depus o cerere pentru a se elibera planurile la scara 1:500 si 1:5000, urmand sa le depun cand se elibereaza mai departe, impreuna cu o alta cerere si copia dupa CF (poate sa fie si veche) pentru a se elibera certificatul de urbanism (in 30 de zile). Odata ce am acest certificat, am inteles ca va trebui sa iau legatura cu un inginer/arhitect pentru a realiza un proiect mai departe. Tot procesul poate dura intre 2 si 3 luni, dupa spusele doamnei de acolo.
Tot de la primarie, insa de la serviciul autorizari comerciale mi s-a spus ca pentru codul CAEN 5590 nu am nevoie de nicio autorizatie din partea lor (lucru pe care il voi cere si in scris, intr-o adresa oficiala).
Eu in tot timpul acesta ma pot apuca de amenajare interioara, insa, va rog, daca se poate sa imi dati niste sfaturi, deoarece nu stiu daca ma complic prea mult, sau este un demers in directia corecta?
Cred ca am cuprins cam tota povestioara mea pana in acest moment, va stau la dispozitie pentru orice nelamurire, poate m-am exprimat gresit in anumite situatii...
Am uitat sa mentionez, am inregistrat si cerere pe bursa de servicii Avocatnet.ro, dar scriu si aici, daca ma poate ajuta cineva, cu un sfat/consultanta, bineinteles si contra cost.
Astazi am depus si actele pentru certificatul de urbanism, la Primarie, undeva prin aprox 16 Ianuarie il pot ridica.