Nu am sesizat acest lucru, deoarece am primit salariul intreg!
Intr-adevar, am lucrat 8 ore!
Este vorba de pensia privata obligatorie!
Va mumtumesc.
Am urmatoarea problema: in anul 2010, incepand cu luna iulie angajatorul a hotarat micsorarea timpului de lucru de la 8 ore la 4 ore fara instiintarea angajatilor. Am luat la cunostinta acest lucru abia anul acesta cand am primit fisele de pensii private, observand injumatatirea sumelor. In urma intrebarilor catre angajator ni s-a raspuns ca s-a decis acest lucru, fara instiintarea noastra!
As dori sa stiu ce legi (articole) din codul muncii sau altceva, si care anume, specifica acest lucru, ca angajatorul trebuie sa instiinteze angajatul despre modificarea timpului de lucru.
Ce cai de atac as putea avea asupra acestei decizii, avand in vedere ca nu am semnat nimic in legatura cu acest lucru si ca e vorba de o firma privata.
Va multumesc.
Atunci, ce solutii mai am sa ma pot convinge ca este un avocat real?
Inca ceva, un avocat nu detine o stampila sau ceva de genul acesta?
Pe acea instiintare ce am primit-o nu exista asa ceva!
Nici o adresa, nu mai vorbim de un numar de telefon!
Asta ma face sa fiu circumspect!
Va multumesc.
Da, intr-adevar, doresc sa stiu daca am de a face cu un avocat "real" sau se incearca o intimidare.
Eu pot da numela sau aici, nu stiu daca este voie!
L-am cautat in toate barourile din tara (pe site-uri), dar nu l-am gasit nicaieri!
Va multumesc.
As dori sa stiu cum pot afla daca un anume avocat este cu adevarat avocat si nu e inselaciune.
Mentionez ca am doar numele lui, nu stiu in care barou este inscris.
Va multumesc.
Am o problema cu o agentie de modeling.
Am semnat un contract cu o agentie de modeling, care este total in dezavantajul meu, in sensul ca ma obliga sa achit o suma de 200 euro pentru crearea unui album foto ce cuprinde 15 poze.
Initial, la semnarea contractului (pe care nu l-am citit indeajuns la semnare) am fost inselat in sensul ca mi s-a promis, verbal, ca voi beneficia de cursuri de formare, de promovare pentru aceasta suma de bani.
Din aceasta suma am achitat 50 euro. Restul sumei nu l-am achitat si am primit o notificare de la un anume cabinet de avocatura sa achit aceasta suma, daca nu voi fi actionat in justitie.
Problema ar fi ca eu ma consider inselat si doresc sa reziliez acest contract care are data finala anul viitor(are durata de 1 an).
Cum as putea face acest lucru?
Va multumesc.