Daca sunt proprietarul, ca persoana fizica, al unor spatii comerciale, pot incheia contract de comodat unei microintreprinderi, care ulterior sa subinchirieze si sa factureze chiria catre alte societati comerciale, utilizatoare ale acestor spatii? Ma mai incadrez in prevederile codului fiscal conform carora utilizarea bunurilor corporale pentru obtinerea unui venit constant presupun evaluarea la fiecare 3 ani a acestor spatii?
Pot fi dati si in judecata, asa am procedat si eu. Durata pe care se intinde procesul insa este foarte mare. Exista insa si alternative, depinde mult din ce judet provine Hotararea Comisiei Judetene.
De putut se pot cere penalitati, dar instantele nu le admit. Conform ultimelor reglementari, daca datoria consta intr-o suma de bani, se pot admite doar dobanzile legale, si nu penalitati.
Pentru a initia demersuri in legatura cu recunoasterea statutului de refugiat, trebuie sa adresati o cerere catre arhivele statului - filiala Brasov, in care sa le cereti sa va raspunda daca se gasesc in arhivele statului roman inscrisuri in acest sens in ceea ce ii privesc pe cei care s-au refugiat. Sa luati numar de inregistrare la cerea depusa, intrucat, indiferent daca va raspund sau nu, si indiferent de ce raspuns primiti, in 30 de zile, demersul acesta va este suficient in fata instantelor de judecata, in cazul in care ANRP insista pe aceasta tema. Oricum, daca aveti hotarare a comisiei judetene, ii puteti actiona in judecata, la Tribunalul Brasov, pe contencios administrativ, cu "obligatia de a face", cerand si actualizarea sumei cu rata inflatiei, de la data nasterii dreptului pana la data platii efective. Pentru mai multe detalii, ma puteti contacta la adresa de mail: oltenita4@yahoo.com
Trebuie sa actionati la Tribunalul judetean de unde domiciliati, pe contencios administrativ, contra ANRP, pe "obligatia de a face". Tot in cuprinsul actiunii trebuie sa solicitati actualizarea sumei cu rata inflatiei, de la data nasterii dreptului pana la data platii efective. Prin pasivitate, nu veti vedea banii de la ei nici in 10 ani. In 2009 li s-au alocat doar 5% din fondurile de care ar fi avut nevoie pentru platile scadente, asa ca va dati seama ce batalie este pe aceste fonduri neindastulatoare. Daca nu ati intreprins inca nimic in acest sens, va pot consilia, si eu sunt in curs cu procedurile judiciare contra lor. ma pueti contacta la adresa de mail oltenita4@yahoo.com
Stimata doamna, daca aveti 1 an de cand ati primit hotararea comisiei judetene, sfatul meu este sa actionati in instanta pentru a-i obliga pe cei de la ANRP sa va plateasca. Pasivitatea nu va ajuta cu nimic, eu astept de 3 ani sa mi se plateasca transa a 2-a, si mi-am cerut drepturile in instanta. pentru detalii suplimentare ma puteti contacta pe adresa de mail oltenita4@yahoo.com
Stimata doamna, sunteti in eroare cu multe dintre informatiile pe care le-ati postat aici:
1.- In cazul Legii 290/2003 nu se elibereaza TVN, acelea se aplica numai celor despagubiti pe legea 10.
2. Pentru a actiona in instanta ANRP nu se plateste timbru juduciar, intrucat, fiind vorba de o autoritate publica, initiati actiunea pe legea contenciosului administrativ. Actiunea se poate initia fie la Tribunalul Judetean unde aveti domiciliul, fie la Tribunalul Bucuresti, unde are sediul ANRP (sa depuneti actiunea la registratura sectiei de contencios administrativ).
3. ANRP nu va transforma in veci despagubirile banesti in TVN, nu se aplica aceasta regula la Legea 290.
4.- Ministerul de Finante nu are calitate procesuala activa, singurii pe care au calitate procesuala este ANRP, numai pe ei trebuie sa-i actionati in judecata.