avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters183056

Activitate ContSters183056

Nu stiu daca asta e prinsa de compilatii

[ link extern ]

Da, pentru ca atunci veti fi titular in CF.
Conform legii nr.18/1991 a fondului funciar, art.36: "(2) Terenurile proprietate de stat, situate in intravilanul localitatilor, atribuite, potrivit legii, in folosinta vesnica sau in folosinta pe durata existentei constructiei, in vederea construirii de locuinte proprietate personala sau cu ocazia cumpararii de la stat a unor asemenea locuinte, trec, la cererea proprietarilor actuali ai locuintelor, in proprietatea acestora, integral sau, dupa caz, proportional cu cota detinuta din constructie. "

Avand deja precontractul, prin ordinul prefectului se va intocmi actul de proprietate pentru cota dv din terenul aferent imobilului,pana la perfectarea contractului de vanzare.
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
erudit

Conform art. 37 din Legea nr. 50/1991 construcţiile executate fără autorizaţie de construire sau cu nerespectarea prevederilor acesteia, precum şi cele care nu au efectuată recepţia la terminarea lucrărilor, potrivit legii, nu se consideră finalizate şi nu pot fi intabulate în cartea funciară.În această situaţie se aplică în continuare sancţiunile prevăzute de lege.

Este important si acei centimetri pentru ca 90-120 cm poate crea o problema reala vecinului si pe cale de consecinta actiune in justitie unde va puteti intoarce impotriva firmei constructoare pe baza contractului incheiat cu aceasta

Parerea mea este ca si in functie de acei centimetri,poate obtineti o intelegere cu vecinul pe calea medierii, caz in care va recomand sa apelati un asemenea specialist.
Răspuns la discuția Anexa gospadareasca
Eu stiu ca pentru extravilan este necesara autorizatie de constructie in conditiile in care acele anexe nu depasesc ca suprafata construita 100 m2.

Detaliaza legea actualizata 50/1991 si normele metodologice de aplicare a ei.
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
rictus
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
oracol
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
mixer
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
nitrat