avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Activitate iceuniq

Activitate iceuniq

Am trimis astazi cerere la parchet pe email, cerere documentata, cererea catre sectia de politie, copie carte identitate si actual aditional de munca in baza caruia solicit stadiul si urgentarea solutionarii.

adriandimitriu a scris:

Faceți cerere la Parchet, PRIN AVOCAT

Au trecut 2 luni de zile, am facut cerere la Politie fizic dar si prin IPJ, tot nimic. Mi s-a raspuns si in fata ca nu au timp.

Acum vreau sa fac o cerere la parchet, poate se urgenteaza alocarea numarului de dosar, doar ca nu stiu la care parchet, cel de pe langa tribunal sau cel de pe langa judecatorie?

Efectiv au trecut 4 luni si eu nici macar nu stiu un numar sau calitate procesuala.
Vreau sa fac cerere catre parchet, insa in toate modelele de cerere se solicita numarul dosarului sau macar a referatului, numar pe care nu il cunosc.

O sa incerc sa fac cerere in baza datelor personale.
Bună ziua și mulțumesc penru răspuns. Deci, dvs îmi spuneți practic că dacă sub 0.8 ar fi de facto închis cu contravenție fără ca niciun procuror să poată schimba cursul.

Referitor la dosarul penal, secția de poliție îmi spune că nu are ce număr să îmi ofere, fiind "un referat trimis" la procuror și că abia după ce se întoarce de la procuror îmi poate da infomații.

Ce mi s-a spus, e că nu am calitate procesuală și atunci când procurorul va da dispoziția și se face PV de contravenție, să îl contest pentru a-mi lua în calcul perioada de la data la care am predat permisul.

Pentru că secția de poliție nu mi-a înregistrat cerere și nici un număr nu mi-a furnizat, doresc să fac cerere la parchet acum, dar doar în baza datelor personale.
Dosar penal alcool - "interes public"

Buna ziua, la etilotest mi-a iesit putin peste limita in care putea fi doar contraventie. Insa, rezultatele la sange ar putea fi sub 0.8, nu le cunosc oficial dar inclusiv politia imi spune ca a trimis dosarul si este bine.


Intrebarea pe acest forum ar fi, daca este sub 0.8, procurorul de caz poate schimba masura contraventionala in masura penala?

Momentan nu am un numar de dosar, a inteles de la politie ca nu am calitate procesuala, ca s-a trimis un referat catre procuror si apoi imi poate oferi si un numar de dosar.

Presupunand ca politia va trimite dosarul cu NUP, unde poate interveni procurorul?

Am citit tot aici o speta de prin 2017 si ma ingrijoreaza urmatorul aspect.

Respectivului i-a iesit la "aer" 0.46 iar la sange prin recalculare 0.75 iar un domn avocat a dat urmatorul raspuns :

"Valoarea alcoolemiei din sange nu este foarte mare, existand posibilitatea ca procurorul sa dispuna o solutie de renuntare la urmarire penala daca constată că nu există un interes public în urmărirea faptei raportat la circumstantele reale si personale.
In functie de timpul scurs de la depistare pana la prelevare, este posibil sa se solicite calculul retroactiv.
Daca veti fi trimis in judecata, in cazul unei solutii de renuntare la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei, vi se restituie permisul."

Doua intrebari ma macina, daca procurorul poate schimba incadrarea desi probele de sange plaseaza fapta in contraventie?

Si ce presupune interesul public si personal? Daca se ia in calcul o eventuala candidatura politica, procurorul poate invoca un interes public?

Salut, în 2017 am luat o casa, din varii motive ce țin de copil si mobilitate, vreau sa ma mut la bloc.

Am găsit pe cineva care dorește casa si culmea, are apartament de care vreau eu.

Asa ca ne-am gandit la un schimb plus diferenta din partea lui.
Eu cer pe casa 74 de mii de euro, el cere 64 de mii pe apartament, urmând să îmi dea restul de 10 mii cash.

Mai am de dat bancii 50 de mii de euro, ei imi spun ca nu pot muta ipoteca pentru ca valoarea apartamentului este mai mare decât suma datorată de mine bancii, si cel cel mai bine e sa vândă fiecare...Asta ar insemna sa pierd eu acel apartament.

Personal, nu vad problema. Valoarea e oricum peste soldul meu, deci banca isi poate muta lejer ipoteca.

O altă soluție ar fi ca proprietarul apartamentului sa declare ca il vinde la pretul = cu ipoteca mea iar eu sa declar ca vand casa la ipoteca+ diferenta. Dar nu vad de ce sa fac asta, plus ca inteleg ca se opun evaluatorii.

Încă o intrebare : apartamentul apare in intabulare cu 2 bai, nu mai are două. Se poate trece peste sau neaparat trebuie facuta o nouă intabulare? Daca da, cam cât ar costa si dura? Asta fiind singura modificare.
Salut, am Marja + Robor la 3 luni.
Dar eu nu inteleg, odata cu ROBOR a crescut si totalul de rata, bani care se duc in dobanda, din acest motiv nu inteleg de ce s-a diminuat rata de capital.
Buna ziua,
Am luat un credit ipotecar in Martie 2017 cu o marja de 3.40 si un robor de 0.80 , pe scadentarul respectic, rata de capital incepuse cu o pondere de 29% din total rata, restul ducandu-se in dobanda.
Concret : din 1200 lei, 342 lei se duceai in principal, urmad de la luna la luna sa se echilibreze cu cate 1 leu.

Desi robor creste de prin 2017, in ianuarie 2018 mi-au schimbat scadentarul fara sa stiu, abia azi 28.01.2019 am solicitat altul."

Adica, astazi am o rata de 1541 lei, din care doar 246 lei se duc in principal, adica 16% din total rata.

Nu am fost notificat si nici nu mi se pare corect, practic banca poate interveni de cate ori vrea si poate inclina balanta de fiecare data in dobanda, eu neplatind mai nimic din principal..

De exemplu, pe scadentarul vechi ajungeam la pratitate 50-50% in 13.5 ani, pe scadentarul nou ajung la paritate jumi-juma in 19.25 ani.

Daca vreau in 13 ani sa dau toti banii, scadentar vechi vs nou reiese ca trebuie sa le dau 16000 lei in plus.

Asta afecteaza mult clientul care doreste sa inchida creditul, banca a decis sa isi recupereze dobanzile intr-o accelerare dubla fata de data contractarii.

Exista o reglementare legislativa care sa asigure un procent minim de la care poate pleca o rata in principal?
Ma poate ajuta cineva cu un model de plangere la parchet asupra celor doi agenti, implicit a sectiei de politie care refuza sa imi primeasca plangerea ori sa merg in audienta la comandantul sectiei? Si cum se formuleaza cererea daunelor aduse de aceste abuzuri?

LE : Intre timp am depus o plangere la Inspectorul Sef al IPJ Galati.
Din spusele ofiterului de serviuciu, actele s-ar afla la el si ar trebui sa il caut personal pentru a intra in posesia lor.
Nu cred ca vreau sa le obtin delicat, de fapt cred ca am sa ii las sa le pastreze pana cand apuc sa fac plangerile necesare, apoi voi solicita actele doar cu o hartie care sa ateste ca mi-au fost sustrase! asa pot dovedi abuzul facut, daca iau actele fara nimic la mana nu mai am probe!