avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Activitate hobaicarolina

Activitate hobaicarolina

Buna ziua.
Pana in decembrie 2010 am lucrat la un magazin alimentar unde in urma inventarului au iesit lipsa 40000 ron.Toti angajatii am refuzat sa recunostem lipsa fiindca stim ca firma are mari probleme in acte , si ne-am dat demisia.De la inventar nu am primt decat decizia de sfarsit de invetar in care se precizeaza lipsa si urmeaza sa stabileasca cum se va recupera .Noi am solicitat interventia organelor de politie , a garzii sau orice altceva petru a stabilii cine sunt vinovatii .Nu am mai avut acces la programul de facturare al firmei, desii pana atunci nu era nicio problema, deci nu am mai avut ce sa verificam. Nu au mai dat niciun semn de la ei pana sapt trecuta cand am primit in sfarsit cartile de munca cu decizia de incetare a contractului cu art 79.alin 7, in care se precizeaza ca suntem datorii societatii.Ce inseamna efctiv art..79.7 si cum putem fi datori daca noi nu am recunoscut, din contra am cerut interventia politiei, daca nu nu s-a dat nicio decizie de imputare, nicio comisie disicplinara, o nota scrisa cava..doar inventarul si decizia de sfarsit de inventar.Am inteles ca putem contesta decizia de incetare a contractului de munca, dar demisia noi ne-am dat-o.Putem contesta doar faptul ca suntem considerati datorii firmei..Care este procedura exacta pentru recurperarea paugbei.Chiar nu trebuia macar o declaratie de la noi.Nu trebuie sa le verifica si lor cineva actele? Cat au la dispozitie sa ne dea in judecata pentru ca ne tot ameninta cu asta daca nu platim de buna voie lipsa.
Firma si-a facut un crez din a scoate angajatii lipsa in gestiune.Din 20 mag, absolut toate au iesit lipsa dar unele au acceptat sa plateasca fiinca partonul are destula influenta in oras si le e frica.Dealtfel celor care recunosc lipsa li se mareste -la negru- salariul cu exact valoare ratei ce trebuie oprita din salariu.Practic nu platesc nimic dar rebuie sa fie de acord ca au iesit lipsa la inventar.Li se taie chitante cu mentiunea lipsa inventar , dar pentru asta nu trebuie o hotarare a tribunalului? Nu am inteles asta si nici nu am acceptat propunerea lor.Am inteles ca vor sa declare falimentul deci probobil ii ajuta cest lucru.Va rog ajutati-ne cu un sfat.Nu am lut nimic si nici nu vrem sa fim declarati hoti cu acte.Ce trebuie sa facem noi de aici incolo?

Buna ziua. In prezent am un SRLcu CAEN 4782-comert cu amanuntul al textilelor prin standuri si piete.Va rog sa imi spuneti, ce coduri CAEN trebuie pt a putea realiza cadouri personalizate cu fotografii-cani, tricouri , brelocuri etc si pentru a le putea vinde atat in magazin propriu cat si in alte magazine, piete sau pe internet.Pe internet as dorii sa le vand atat pe site propriu cat si pe site-uri cu cupoane de reduceri.Daca doar le cumpar de la altcineva si le vand mai departe? Deasemeni ce CAEN trebuie pentru fotografii si inregistrari video la diverse evenimente.

Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Va rog, spuneti-mi daca tatal meu care este nascut pe 14.02.1953 si are 22ani si 4 luni lucrati si 13 ani ca pensie pe caz de boala gr. 2, poate beneficia de pensie anticipata. Am fost la Casa de pensii de la noi din oras de ceva ori si de fiecare data mi s-a spus alta varianta.
Multumesc frumos.
Eu nu sunt incadrata ca gestionar ci ca Manager zona,atributiile mele fiind doar de verificare a actelor, respectarea normelor interne ale firmei si relatiile cu institutiile dar am ajutat la receptia marfii, completarea actelor ( NIR si RG, avand si semnatura pe cele completate de mine),ma ocup de achizitii marfa.De la biroul fimei mi s-a comunicat ca voi raspunde integral de lipsa din gestiune mai ales ca gestionarii nu au declaratii de preluare gestiune, doar fisa postului.E legal? Inteleg sa fiu in aceeasi ''oala'' cu gestionarii, dar ca sa rapund integral...?