avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lipsa inventar, se refuza demisiile sau interventia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lipsa inventar, se refuza demisiile sau interventia organelor de control

Eu nu sunt incadrata ca gestionar ci ca Manager zona,atributiile mele fiind doar de verificare a actelor, respectarea normelor interne ale firmei si relatiile cu institutiile dar am ajutat la receptia marfii, completarea actelor ( NIR si RG, avand si semnatura pe cele completate de mine),ma ocup de achizitii marfa.De la biroul fimei mi s-a comunicat ca voi raspunde integral de lipsa din gestiune mai ales ca gestionarii nu au declaratii de preluare gestiune, doar fisa postului.E legal? Inteleg sa fiu in aceeasi ''oala'' cu gestionarii, dar ca sa rapund integral...?
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2010
hobaicarolina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 27 Decembrie 2010
1. demisia este un act unilateral de vointa al salariatului si nu se pune problema unei aprobari din partea angajatorului. Puteti comunica demisia prin executor, asteptati implinirea termenulului de preaviz si apoi stati acasa
2. odata cu demisia depuneti o cerere de efectuare a unui inventar pina la implinirea preavizului
3. puteti sesiza Garda Financiara despre situatia respectiva - in mod sigur vor veni sa verifice situatia.
1. Din punct de vedere procedural, legea impune salariatului o singura conditie de ordin formal si anume sa instiinteze angajatorul despre hotararea de a denunta contractul.
Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloc de proba, dar masurile de precautie duc la evitarea acestui drept-obligatie in sarcina salariatului.
Puteti apela si la scrisoare recomandata cu confirmere de primire pentru a trimite demisia dvs angajatorului.

2. Puteti depune o sesizare la Garda Financiara sau la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si concediu mihaith mihaith 1. Sunt angajat ca vanzator-gestionar din ianuarie 2013. La inceputul lunii decembrie seful meu a angajat un alt vanzator-gestionar, iar eu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Inventar in lipsa gestionarului vbebis@yahoo.com vbebis@yahoo.com Sunt gestionar la o sc. Am fost chemat telefonic la un inventar inopinat dar in acel moment ma aflam deja in provincie, a doua zi fiind liber. M-am prezentat ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala elena_crys elena_crys Buna ziua! M-am angajat de curand la un magazin de haine.Dupa 4 luni am facut inventarcare se face o data pe an,in februarie) si a iesit lipsa o suma ... (vezi toată discuția)