avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drept la pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drept la pensie anticipata

Buna ziua,
Va rog, spuneti-mi daca tatal meu care este nascut pe 14.02.1953 si are 22ani si 4 luni lucrati si 13 ani ca pensie pe caz de boala gr. 2, poate beneficia de pensie anticipata. Am fost la Casa de pensii de la noi din oras de ceva ori si de fiecare data mi s-a spus alta varianta.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:38, 24 Ianuarie 2011
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la limita de varsta.Anticipat nu este posibil deoarece legea cere un stagiu total de cotizare de 43 de ani,fara stagiu asimilat(armata,pensie de invaliditate).Pensia anticipata partial este mult mai mica in cuantum decat cea de invaliditate.Penalizarile sunt de 45%pe luna,pe cand cea de invaliditate este fara penalizare.Asadar limita de varsta la 65 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot beneficia de pensie? stef@ stef@ Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cand voi iesi la pensie in urmatoarele conditii. Am 39 de ani in campul muncii si 42 de ani de cotizatie. Sunt nascut in ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters303335 ContSters303335 buna ziua la o persoana de sex masculin nascuta in 1958 si care a inceput sa lucreze din 1974 pana in prezent, poate iesi la pensie anticipat? (vezi toată discuția)