avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Activitate mariaba

Activitate mariaba

Ce credeti ca a urmat?
Numai in Romania se poate intampla asa ceva!

Am prezentat argumentele de mai sus in scris (schimb de mesaje e-mail cu firma, pe care le mai am) de mai multe ori solicitand un draft de contract care sa constituie baza de discutie.
La un moment dat nu au mai raspuns.
Pana ieri, 1 octombrie cand au intrat in bloc la lucru!!! O echipa de 2 persoane au executat lucrari de instalare fara sa aiba aprobarea Asociatiei!
Locatarii de la et. 2, 3, 4 au intrebat "cine sunteti si ce faceti, cu acordul cui?"
Cu tupeu au raspuns ca au acordul Asociatiei, continuand lucrul. Nu s-au oprit nici cand administratorul le-a spus ca nu au acordul asociatiei, sa inceteze. Presedintele a fost anuntat prin telefon si a durat ceva vreme pana a venit de la serviciu. Muncitorii nu au prezentat legitimatii de serviciu, la cererea presedintelui. Nu au prezentat nici un document in baza caruia executa lucrarea. Au refuzat sa scoata materialele din bloc si sa se opreasca spunand ca o sa vina seful sa discute. Presedintele a chemat politia. Echipajul sosit la fata locului a facut aceeasi constatare: lucratorii au intrat abuziv si nu au documente care sa le autorizeze munca facuta. Au apucat sa strapunga plafoanele utilizand curentul nostru electric si sa monteze partial firele. La sosirea politiei s-au retras, luandu-si materialele de pe scara, cele care nu fusesera utilizate. Celelalte au ramas montate.
Ce ne sfatuiti sa facem?
Ne-am gandit sa continuam astfel:
O plangere la OPC
O somatie la firma de cablu sa dezafecteze lucrarea si sa repare stricaciunile
In caz contrar sa ii dam in judecata.
Orice sfat, argumente legale sau actiunile ce trebuiesc intreprinse mai departe ne sunt de mare folos!
Multumesc mult, la fel si eu caut argumente cat mai solide pentru ca eu chiar vreau si ma lupt sa reprezint cat mai bine pe toti membrii asociatiei, si cei pro si cei contra, in cazul de fata.
Help!
Am solicitat reprezentantului firmei respective de cablu, contractul si proiectul de montaj.
Primesc raspunsul ca ei nu incheie contract cu asociatiile de proprietari ci doar contracte individuale cu persoanele carora le instaleaza cablul in apartament. Cat despre proiect, nu fac astfel de proiecte ci la momentul montajului executa asa cum solicitam noi. La insistentele mele a solicitat ca noi sa dam in scris cerintele si ei sa raspunda.
Pentru a obtine acordul asociatiei reprezentantul firmei mi-a dat o hartie cu niste informatii generale despre fazele executarii modernizarii pe care sa o semnam ca suntem de acord cu lucrarile de modernizare.
Mentionez ca pana in prezent firma respectiva nu a cablat niciodata in blocul nostru. Mi se pare suspect acest mod de abordare din partea lor.
Ce negociere putem face neavand un contract?
Pot sa insist pentru incheierea unui contract intre asociatie si firma respectiva?
Multumesc pentru raspunsuri.
Pentru claritate: acordul a jumatate +1 din proprietari inseamna "acordul proprietarilor" sau "acordul asociatiei de proprietari" pentru cazul in speta?
Nu am consultat inca legea ce mi-a fost recomandata dar o voi face!
Intr-un imobil de 7 nivele cu apartamente proprietate personala exista cablu TV tras prin strapungerea tuturor etajelor si alt cablu subteran, optic.
Se doreste de un nr de proprietari tragerea altui cabluTV pentru o alta companie, prin alta strapungere a etajelor. Un nr de proprietari este impotriva, argumentand afectarea rezistentei imobilului.
Dorim sa respectam legea si iata intrebarea: care este procentul din nr de proprietari care trebuie sa aprobe efectuarea unei astfel de lucrari si unde este prevazuta aceasta reglementare din punct de vedere legal?
Multumesc celor care vor impartasi aici cunostintele si experienta!
Multumesc celor care mi-au dat sfaturi, indicatii, sugestii. Mi-au fost de folos pentru a-mi fundamenta contestatia. De un real folos mi-au fost si celelalte discutii pe forum pe aceasta tema precum si documentarea existenta.
Pentru mine finalul a fost fericit: am castigat procesul!
Inca o data, multumiri! =D>
Multumesc, am ajuns la aceasta concluzie si eu :) dupa raspunsurile pe care le-am primit si dupa ce am citit cu atentie prevederile legale.
Asa pare, ca e intocmit in termen.
Dar m-am gandit la situatia urmatoare: eu am termen de contestatie 15 zile. Daca pun data pe contestatia mea o data in intervalul celor 15 zile si apoi o trimit prin posta dupa cele 15 zile, contestatia nu imi este valabila depasind timpul.
Asa si la acest PV. L-au scris, zic ei, pe data de 13.09 dar stampila de posta este 19.09 ora 22 (se vede clar stampila de posta). Ori posta se inchide la ora 20 (!!!).
Iar evenimentul s-a produs pe 19.03 ora 9:34 conform PV.
Acest detaliu nu il prezentasem in descrierea de la inceput.


Multumesc pentru raspuns!
Cum e mai bine?
Sa solicit schimbarea amenzii in avertisment atasand celelalte roviniete (e posibil sa nu fi avut pe 19.03, tin minte ca nu am gasit rovinieta pe o saptamana in 2 statii de benzina si am zis ca iau pe drum; in aceeasi zi m-am si intors si poate am uitat sa mai caut, nici nu mai tin minte exact)
Sau sa solicit anularea PV pe motiv de prescriere?
Sau sa combin ambele motive? :)
Pot contesta o contraventie pe motiv de prescriere in conditiile urmatoare?

- data producerii contraventiei: 19.03.2011
- PV de constatare intocmit pe 13.09.2011
- pe 01.10.2011 am ridicat plicul de la posta ce avea stampile de posta 19.09 si 01.10

Cica am circulat fara rovinieta. De obicei imi cumpar rovinieta pe o saptamana doar atunci cand ies in afara orasului si asta se intampla foarte rar. Anul acesta am iesit de 3 ori si mi-am cumparat rovinieta. Problema e ca le-am aruncat dupa ceva vreme de la expirare. Nu am cum sa verific acum dupa atata vreme daca aveam rovinieta valabila atunci.
Nu mi-au trimis nici o dovada, doar au spus ca au foto la dispozitie daca se solicita de instanta.

Am temei sa contest contraventia?

Multumesc celor care isi vor consuma timp sa-mi raspunda!