avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate iulianonly

Activitate iulianonly

Răspuns la discuția problema angajator
ve rog sa imi spuneti ce drepturi banesti mai avem de incasat de la vechiul angajator , mentionez ca mai am de luat concediu de odihna , in ce conditii ne poate concedia tinand cont ca firma sa vandut.
Buna Dimineata

va rog sa m ajutati cu cateva sfaturi privind problema care o am in acest moment , o sa detailez putin , saptamna acesta am fost anuntat de catre compania la care lucrez ca a fost vanduta unei alte compani mai mari , nici o problema pana in momentul in care personalul nostru de la h.r ne anunta prin seful direct ca trebuie sa ne dam demisia noi cu acordul ambelor parti , va intreb daca acesta este procedura corecta tinand cont ca toti angajatii acestei companii trebuie sa isi dea demisia?in plus nu doreste sa ne platesca zilele ramase din c.o..va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti care sunt procedurile legale si cum trebuie sa procedez atat eu cat si colegii mei care sunt peste 100 , ce drepturi avem?

Va multumesc
buna ziua

va rog sa ma ajutati si pe mine pt ca sunt in culmea disperarii , lucrez la o companie de mai bine de 6 ani , de cand a venit criza merge din ce in ce mai greu , pana acum am avut 2 diminuari de salariu (o transa de 10% si inca una la fel in ani diferiti) acum am fost anuntati din nou ca de la 1 febroarie se va lua din nou 10% din salariu( oficial am fost anuntati pe data de 30-01-12) vreau sa stiu daca este legala procedura si ce putem face in acest caz>?eu sincer nu doresc sa mai semnez.Multumesc
va mai deranjez cu inca una intrebare..sunt sotul de data aceasta , va rog sa imi spuneti daca intru eu in concediu pt cresterea copilului ce beneficii as avea si care este procedura pe care trebuie sa o urmez , mentionez ca sunt angajat din anul 2001 fara nici o zi de intrerupere , am decis sa raman eu acasa in locul sotiei daca sotia tot nu are acest drept.Va multumesc
Va multumesc din suflet , se pare ca cei din firma doresc sa se foloseasca daca este posibil pana in ultima zi de sotie.Legea este in defavoarea noastra si ne descurajaza tot mai mult , nu este normal ceea ce sa intampla tinand cont ca nici un loc de munca nu mai este stabil , puteau sa lase o portita sa putem plati inpozitul la stat pe cele trei luni de intrerupere .inca una data va multumesc si apreciez tot ceea ce faceti pt noi.
Buna seara va mai deranjez cu inca o intrebare cei de la resurse umane de la firma unde lucreaza sotia mea a spus ca este posibil sa beneficieze de indemnizatie daca dupa nasterea copilului nu intra in postnatal ,sta in medical inca 3 luni dupa nasterea copilului pana face 1 an si apoi beneficiaza de indemnizatie.Este posibil asa ceva sau nu cunosc legea ? Va multumesc.
inca o intrebare , o sa beneficieze de concediu sau de ceva ajutor de la stat?daca nu ar fi avut 3 luni de intrerupere in martie inplinea cele 12 luni.
va multumesc pt raspuns , asta este realitatea si tara in care traim.
da a stat acasa far a beneficia de somaj sau alte venituri , pur si simplu nu a gasit unde sa lucreze
buna ziua

va rog sa m ajutati si pe mine cu cateva nelamuriri , de curand am aflat ca o sa fiu tatic din nou si sunt tare fericit numai ca legile din romania ma cam intristeaza si in acelasi timp ne descurajeaza in a mai avea mostenitori ,dar hai sa trec la subiect.Sotia mea lucreaza din luna septembrie in cadrul unei companii cu contract de munca inainte de a lucra la aceasta companie a mai lucrat timp de 6-8 luni la o alta companie care a obligat-o sa isi de demisia din varii motive , la aceasta companie a lucrat pana in luna iunie anul curent , la compania noua sa angajat in septembrie , intrebarea mea este daca o sa beneficieze de indemnizatia de stat pt copil ?din cate am citit pe anumite site-uri se pare ca trebuie sa ai 12 luni lucrate , se poate plati undeva darile catre stat ca cele 3 luni de intrerupere sa se treaca la contractul de munca? , va multumesc , sper ca am fost destul de explicit.